• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce se pune în apa florilor să reziste mai mult. Îngrijirea florilor puse în vază

    Violina Gorcinschi -

    Ce se pune în apa florilor ca acestea să reziste mai mult, se întreabă doamnele și domnișoarele care își doresc să se bucure de culoarea și parfumul buchetelor cât mai mult. Despre îngrijirea florilor puse în vază vorbim în acest articol.

    Primăvara și nu numai este perioada perfectă de a dărui și a primi buchete frumoase de flori. Gestul este apreciat de multe femei, însă acestea nu se pot bucura pentru o perioadă lungă de culorile frumoase și vii ale buchetului. Deși nu putem menține permanent buchetele proaspete, le putem prelungi radianța, prin diverse trucuri practice. Contează foarte mult cum păstrăm apa, așa că iată câteva sfaturi despre prelungirea duratei de viață a buchetelor.

    Îngrijirea florilor puse în vază

    Îngrijirea florilor puse în vază pornește de la mediul în care păstrăm buchetul în vază. Florile tăiate nu tolerează temperaturile ridicate, lumina puternică și curenții de aer, majoritatea au nevoie de schimbări zilnice de apă, spălarea vazei și tăierea tulpinilor. Dar, de asemenea, aproape fiecare plantă are propriile nevoi individuale.

    Există mulți aditivi speciali de apă gata preparate care vor prelungi durata de viață a buchetelor sau pe care le puteți pregăti acasă. Buchetul va rezista mai mult dacă apa este dezinfectată, încetinind pe cât posibil dezvoltarea bacteriilor.

    Cum se dezinfectează apa pentru vaza cu flori

    Pentru dezinfectarea apei în care puneți florile în vază, folosiți suc de lămâie (4-5 picături la 1 litru de apă), oțet (1 lingură la 1 litru de apă) sau câteva boabe de acid citric sau permaganat de potasiu, pentru aceeași cantitate de apă.

    De asemenea, puteți utiliza medicamente din trusa de prim ajutor la domiciliu, cum ar fi aspirina sau cărbune activ (o tabletă zdrobită pentru fiecare litru de lichid).

    buchete de lalele
    Păstrarea buchetelor de lalele (foto: unsplash.com)

    Cum să păstrezi lalelele tăiate pentru mai mult timp

    Păstrarea lalelelor puse în apă se face cel mai bine într-un mediu răcoros. Dacă nu puteți oferi astfel de condiții, atunci încercați să vă asigurați că apa este rece și așezată, dar nu ar trebui să turnați o cantitate prea mare în vază: doar 5-7 cm pentru ca frunzele inferioare să nu se ude.

    Mulți recomandă păstrarea lalelelor în apă minerală, dar acest sfat nu poate fi universal, deoarece. diferite ape minerale au compoziție diferită de sare.

    Cel mai frecvent, în apa pentru lalele se pune un conservant, care este de fapt un fertilizant stimulator. Acesta se vinde fie împreună cu buchetul, fie poate fi găsit în florării. Cele mai multe produse sunt oferite de companii din Olanda.

    orhidee in vaza
    Păstrarea orhideei în vază (foto: freedom.com)

    Ce punem în apa orhideelor tăiate pentru a le prelungi durata de viață

    Unele tipuri de orhidee își păstrează prospețimea destul de mult timp. Protejați-le de curenți și soare, excludeți fluctuațiile de temperatură și puneți-le în apa „corectă”.

    Apa dintr-o vază cu orhidee trebuie să fie moale și curată, așa că o puteți fierbe și filtra înainte să o turnați în vază.

    În mod surprinzător, orhideele vor rezista mai mult dacă adăugați 1-2 linguri de alcool – vodcă, spre exemplu, pentru fiecare litru de apă sau 2-3 picături de amoniac. De asemenea, puteți adăuga cărbune activat sau acid acetilsalicilic (aspirină). Apa din vază poate fi schimbată odată la câteva zile.

    un buchet de trandafiri
    Întreținerea buchetelor de trandafiri (foto: californiaflowers.ro)

    Ce se pune în apa unei vaze cu trandafiri pentru a prelungi viața florilor

    Trandafirii sunt una dintre cele mai populare flori oferite în dar și încep să se ofilească mai devreme decât altele. Aerul rece, lipsa luminii puternice și îngrijirea zilnică le vor prelungi semnificativ viața.

    Trandafirii aduși în casă ar trebui să fie împrospătați cu o tăietură și este mai bine să o efectuați sub jetul de apă, cu un cuțit ascuțit, îndepărtând și frunzele inferioare (nu ar trebui să fie în apă, ca la lalele).

    Dacă trandafirii încep să-și piardă aspectul estetic, scufundați-i în apă foarte rece și îi puteți lăsa chiar și peste noapte.

    Ca și în cazul altor flori, în apa de la trandafiri se pune zahăr obișnuit, oțet sau aspirină care prelungesc viața buchetului. Dacă în casă există monede sau linguri de argint, acestea pot fi plasate și în vază – acest lucru va încetini procesul de putrezire.

    un buchet de irisi
    Prelungirea duratei de viață a buchetelor de iriși (foto: livrareflori.md)

    Îngrijirea florilor de iris în vază

    Irisul este o floare care nu rezistă în vază mai mult de 10-14 zile.

    Înainte de a-i pune în apă, puteți pregăti irișii în același mod ca trandafirii: efectuați o tăietură sub apă și îndepărtați frunzele inferioare. Irișii preferă apa foarte rece, așa că adăugați, din când în când, câteva cuburi de gheață în vază.

    Pe lângă acid citric, zahăr, cărbune activat și aspirină, în apa din vaza cu iriși se adaugă uneori sare (1/2 linguriță la 1 litru de apă) sau un praf de cărbune.

    crini peruvieni
    Păstrarea buchetelor de crini peruvieni (foto: atelieredezvoltarepersonala.wordpress.com)

    Cum prelungim durata de viață a crinului peruvian tăiat

    Crinul peruvian este din ce în ce mai folosit în buchete. Această floare, încă necunoscută, are nevoie de o abordare specială. Crinul peruvian este una dintre puținele flori tăiate care preferă apa caldă. Apa trebuie să fie cel puțin la temperatura camerei și să se stabilească timp de cel puțin o zi.

    Pentru a prelungi viața buchetului, se adaugă îngrășăminte minerale speciale și dezinfectanți în apă. Cele mai bune remedii de casă pentru flori sunt zahărul, oțetul, cărbunele activat sau aspirina. Dacă buchetul este adus de la frig, atunci trebuie să dați timp florilor să se aclimatizeze. Lăsați-i să se întindă fără apă, la temperatura camerei, timp de câteva ore. Crinului peruvian ar trebui, de asemenea, să i se îndepărteze imediat frunzele inferioare și apoi să se taie toate frunzele și mugurii putreziți și uscați.


    Te-ar mai putea interesa

    Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!