• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • JD Agro Cocora a cumpărat ferma unui francez din Constanța și ajunge la 17.000 ha lucrate în trei județe

  Roxana Dobre -

  Grupul JD Agro Cocora, unul dintre jucătorii de top ce exploatează terenuri agricole, deținută de investitori danezi prin Romania Farm Invest A/S, anunță achiziționarea unei ferme agricole cu o suprafață de aproximativ 1.370 de hectare în județul Constanța. Noua proprietate va fi integrată în cadrul fermei JD Agro Amzacea, aflată în comuna Amzacea, Constanța. În prezent, JD Agro Cocora are în exploatare o suprafață de 17.000 hectare în județele Ialomița, Constanța și Buzău.

  „Investiția realizată pentru această nouă achiziție a fost în valoare de 10 milioane de euro. Această decizie a venit ca un pas firesc în dezvoltarea companiei pe plan local, fiind în linie cu planurile Grupului de a se consolida atât prin achiziții, cât și prin arendarea de terenuri agricole. De altfel, până în 2025, vizăm administrarea unei suprafețe totale de peste 20.000 de hectare la nivel local”, a declarat Hans Poulsen, CEO JD Agro Cocora.

  Potrivit afirmației sale, ferma achiziționată a aparținut unui fermier francez care a pornit afacerea în 1998. Aceasta nu necesită investiții suplimentare și poate fi deja integrată în circuitul agricol al JD Agro Amzacea.

  Citiți și: Vânzarea unui teren agricol. Procedura ANAF pentru plata impozitului

  JD Agro Cocora a ajuns la un total de 17.000 ha. 7.200 ha din terenurile lucrate se află în proprietate

  Terenul noii ferme are o calitate foarte bună

  Unul dintre motivele pentru care JD Agro Cocora a optat pentru această achiziție este faptul că terenul are o calitate foarte bună și este amplasat în vecinătatea propriei ferme.

  Ferma cumpărată are o suprafață totală de aproximativ 1.370 de hectare, din care 760 de hectare se află în proprietate, iar 610 de hectare în arendă. Odată cu noua investiție, ferma JD Agro Amzacea se va extinde cu 35% din punct de vedere al suprafeței și va ajunge la un total de 5.400 de hectare, distribuite în localitățile Amzacea, Chirnogeni și Topraisar.

  „Investiția realizată în ferma din zona Constanța ne aduce cu un pas mai aproape de obiectivele setate de consolidare a prezenței pe plan local. Astfel, prin acest demers, grupul JD Agro Cocora va exploata în total 17.000 de hectare, din care 42% se află în proprietate, respectiv 7.200 de hectare”, a mai adăugat Hans Poulsen.

  JD Agro Cocora administrează în Ialomița 11.600 de hectare

  Dincolo de ferma din județul Constanța, JD Agro Cocora deține o alta în județul Ialomița. Aceasta administrează o suprafață de 11.600 de hectare. Cele două ferme ale companiei dispun de echipamente performante și de tehnologie la zi, având capacitatea de a atinge un nivel de eficiență peste media pieței. În plus, în prezent, JD Agro Cocora folosește tehnologia no till – fără arătură – pe întreaga suprafață lucrată, reducând astfel posibilele distrugeri ale solului, protejând microfauna și sporind, astfel, umiditatea solului.

  Suprafețele deținute sau arendate de JD Agro Cocora sunt cultivate preponderent cu cereale, anul trecut fiind atinsă o producție de 62.500 tone, în ciuda faptului că 2022 a fost un an marcat de secetă. Astfel, anul trecut, JD Agro Cocora a realizat o cifră de afaceri de 26,4 milioane de euro.

  20.000 ha aflate în exploatare – obiectivul JD Agro Cocora pentru 2025

  Citiți și: Șoc pe piață: Statul va cumpăra teren agricol cu banii din regenerabile

  JD Agro Cocora – una dintre cele mai mari ferme din România

  JD Agro Cocora, ce aparține grupului Romania Farm Invest A/S și este deținut de investitori danezi, este una dintre companiile agricole de top din România și are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor.

  În 2008 s-a lansat proiectul JD Agro Cocora incluzând achiziționarea de terenuri agricole de 5.000 hectare și construirea unei ferme noi în județul Ialomița. În prezent, JD Agro Cocora are în exploatare o suprafață de 17.000 hectare în județele Ialomița, Constanța și Buzău.

  Grupul de companii are 72 de angajați. Beneficiind de experiența internațională în domeniul exploatărilor agricole, compania și-a creat o echipă solidă, formată din specialiști în agricultură.

  Principalul punct de lucru al companiei JD Agro Cocora este ferma din comuna Cocora, județul Ialomița. Ferma dispune de o hală pentru utilaje, un depozit, spațiu pentru birouri și un siloz de cereale, ajungând la o capacitate totală de depozitare de 40.000 de tone. Ferma din Amzacea, județul Constanța are, de asemenea, dotări de ultimă generație.


  Te-ar mai putea interesa

  Fermă închisă de DSVSA. Decizia a fost contestată în instanță Anunțul unui șef APIA pentru toți fermierii care au cerut subvenții Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți. Ministrul Barbu: Cuantum între 200 și 250 euro/ha

  Ultimele știri

  Mici fermieri care irigă – reclamați la poliție de vecinii deranjați de zgomotul pompelor Alertă meteo de furtuni și vijelii în jumătate de țară. Temperaturi sufocante și caniculă până joi Fermierii din AAC – mesaj pentru partidele politice: Susțineți la Bruxelles prioritățile agriculturii românești!