• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Președintele ANSVSA – la Bruxelles: Dr. Alexandru Bociu – discuții cu șefii serviciilor veterinare din UE

    Roxana Dobre -

    Președintele ANSVSA, dr. Alexandru Bociu, participă la o reuniune unde se iau decizii majore privind sectorul de creștere a animalelor și programele veterinare din sectorul zootehnic. Evenimentul are loc la Bruxelles și reunește practic toți șefii serviciilor veterinare din Uniunea Europeană.

    Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Alexandru Bociu, participă astăzi, luni – 13 martie, la reuniunea Grupului de lucru pentru animale și chestiuni veterinare a șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană. Evenimentul este organizat la Bruxelles.

    Acesta a anunțat care sunt subiectele importante ce vor fi discutate în cadrul reuniunii. ”Astăzi, 13. În pofida superstițiilor, este o zi pozitivă și mă aflu la Bruxelles, unde îmi reprezint cu mândrie țara și instituția, pe care o coordonez, la un important Grup de lucru pentru probleme veterinare, care se reunește la nivelul președinților autorităților veterinare naționale europene”, a anunțat șeful ANSVSA pe pagina sa de socializare.

    Citiți și: Alexandru Bociu, ANSVSA: Numărul focarelor de PPA a scăzut la 24. Am plătit fermierilor toate despăgubirile restante!

    Președintele ANSVSA, dr. Alexandru Bociu, participă astăzi la reuniunea Grupului de lucru pentru animale și chestiuni veterinare a șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană

    Dr. Alexandru Bociu a avut o întâlnire și cu omologii săi din cadrul delegației germane, iar cel mai important subiect discutat cu aceștia este legat de bunăstarea animalelor în timpul transportului.

    ”Am profitat de distribuția de top a acestui Grup de lucru de la Bruxelles și m-am întâlnit și cu omologii delegației germane a autorității veterinare naționale, pentru a puncta aspecte legate de bunăstarea animalelor în timpul transportului, reducerea situațiilor de neconformitate și cooperarea prin punctele naționale de contact, desemnate conform Regulamentului 1/2005”, a mai spus șeful ANSVSA.

    Președintele ANSVSA s-a întâlnit și cu omologii săi din delegația germană a autorității veterinare naționale

    Citiți și: ANSVSA: Decizie privind sancționarea celor care transportă ilegal animale, în special păsări și porci

    Discuții importante: de la creșterea animalelor la controalele oficiale din abatoare

    Conform șefului Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), pe agenda întâlnirii se află subiecte extrem de importante, cum ar fi:

    – creșterea animalelor și măsuri preventive de sănătate animală, care promovează utilizarea responsabilă a antimicrobienelor;
    – Comisia Europeană pentru controlul Febrei Aftoase (EuFMD) – pregătire pentru viitoarea sesiune generală, ce va avea loc în perioada 4-5 Mai 2023;
    – noile tehnologii în controalele oficiale din abatoare; complementar, vor fi abordate și aspecte de siguranță alimentară, igienă și bunăstare;
    – co-finanţarea programelor veterinare;
    – propunere din partea Franței pentru crearea unui nou centru colaborator al Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (WOAH), privind impactul schimbărilor globale asupra bolilor infecțioase ale animalelor.

    Potrivit unui anunț efectuat și pe pagina de Facebook a ANSVSA printre subiectele discutate astăzi se mai află și vaccinarea împotriva gripei aviare.


    Te-ar mai putea interesa

    Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!