• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Forța Țurcanei! Salamul de berbecuț și Telemeaua de Sibiu i-au cucerit pe vizitatorii expoziției AgriteQ 2023 din Qatar

    Roxana Dobre -

    Pastrama și cârnații de oaie sau salamul de berbecuț i-au cucerit pe vizitatorii uneia dintre cele mai mari expoziții agricole unde oierii români sunt expozanți cu produse tradiționale. Și cunoscuta Telemea de Sibiu i-a impresionat pe cei care au degustat produsele românești la standul țării noastre.

    În perioada 15 – 19 martie 2023 are loc la Doha, capitala Qatarului, cea de a 10-a ediție a expoziției de agricultură, irigații, piscicultură, mediu, echipamente agricole moderne și tehnologie AgriteQ 2023. Participarea fermierilor și a producătorilor români este susținută de Guvernul României, care asigură un pavilion de țară sub patronajul Ministerului Agriculturii, din delegație făcând parte și consilierul MADR Ionuț Diaconeasa.

    Citiți și: Bălțata Românească – vedeta expoziției internaționale AgriteQ 2023 din Qatar!

    Produsele tradiționale de oaie i-au cucerit pe qatarezi

    Asociația Crescătorilor de ovine ”Păstorul Crișana” Arad, organizație afiliată Asociației Forța Fermierilor, participă cu o delegație la Expoziția Agriteq 2023 de la Doha, în frunte cu președintele entității, Nicolae Cioranu. Acesta a declarat astăzi, miercuri – 15 martie pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că în prima zi de expoziție vizitatorii au fost plăcut suprinși de gustul produselor tradiționali românești, din carne de oaie.

    ”Promovarea de produse din carne și lapte de oaie noi o facem și intern în Asociația Păstorul Crișana, dar încercăm să facem cunoscute produsele noastre cât de mult putem și pe piața externă. În această idee am ajuns și la Expoziția internațională Agriteq 2023 de la Doha, Qatar. Am adus produse din carne, 3 sortimente de la pastramă de oaie la cârnați de oaie și salam de berbecuț. Iar din lapte am adus Telemeaua maturată de Sibiu care este deja recunoscută ca brand în Europa”, a spus Nicolae Cioranu.

    Participarea expoziția din Qatar reprezintă pentru oierii români o oportunitate pentru a-și promova produsele tradiționale

    Acesta a completat că vizitatorii expoziției au fost extrem de încântați de gustul produselor de oaie și o bună parte dintre ei și-au exprimat deja dorința să viziteze fermele din România.

    ”Astăzi a fost prima zi, expoziția s-a deschis la ora 11.00 și deja pe parcursul zilei am avut musafiri la standul nostru foarte curioși, foarte surprinși de gustul produselor din România. Sunt deja din prima zi 3 persoane care au insistat să vină în România să vadă cu ochii dumnealor cum se obține mai ales telemeaua, tot procesul. Laptele folosit la această telemea este unul natural, de la oi care pasc pe pășuni cu iarbă verde, fără concentrate, fără alte adaosuri. Este un lapte din care nu se extrage nimic și în afară de cheagul care se folosește pentru brânză este totul natural. Avem la stand și prezentări cu tradiția noastră, costume de ciobani. De asemenea am pus filmulețe cu ciobani, care rulează permanent. Deci totul să facem cât mai cunoscută activitatea noastră și produsele pe care le promovăm zi de zi”, a mai povestit președintele Asociației Crescătorilor de ovine ”Păstorul Crișana” Arad.

    Participarea crescătorilor – posibilă datorită MADR și Ambasada României din Qatar

    Deplasarea crescătorilor și producătorilor români în Qatar a fost posibilă datorită implicării Ministerului Agriculturii și a Ambasadei Române din Qatar, a mai spus Nicolae Cioranu.

    ”Ca și începători la un eveniment din acesta extern primele semnale mi se par foarte bune. Dar ne așteptăm la și mai mult pentru că mâine și poimâine se anunță interval de vârf când vor fi foarte mulți vizitatori. Pentru această participare concursul ni l-au dat Ministerul Agriculturii și Ambasada României din Qatar. Dumnealor ne-au dirijat pas cu pas. Noi suntem aici cu produse ale membrilor din asociație și reprezentăm practic liantul dintre producători și eventuali clienți. Mai departe dacă va fi interes ne vom ocupa de vizite în fermele din România, punerea în legătură a producătorilor cu clienții. Noi vrem să ne adaptăm pieței și să putem aborda și alte variante de export, nu doar animale vii, și suntem dispuși oricând să trecem la următorul nivel”, a conchis acesta.

    Fermierii români – participă în perioada 15 – 19 martie 2023 la cea de a 10-a ediție a expoziției de agricultură, irigații, piscicultură, mediu, echipamente agricole moderne și tehnologie AGRITEQ 2023

    România reprezentată de 7 operatori economici

    Ministerul Agriculturii a anunțat pe pagina proprie de Facebook că în perioada 15 – 19 martie 2023 are loc la Doha cea de a 10-a ediție a expoziției de agricultură, irigații, piscicultură, mediu, echipamente agricole moderne și tehnologie AGRITEQ 2023. La acest eveniment organizat de către Ministerul Municipalității și Mediului din Statul Qatar, România participă în format de „pavilion național”, cu un număr de 7 operatori economici.

    ”Participarea la acest eveniment reprezintă o oportunitate pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale de a promova politicile și strategiile proprii domeniului de activitate, precum și un beneficiu pentru operatorii economici din sectorul agroalimentar românesc de a face cunoscută și vizibilă oferta de produse, de a explora și exploata piața din Statul Qatar, precum și de a crea conexiuni cu mediul de afaceri din acest stat”, a adus precizări MADR.


    Te-ar mai putea interesa

    Start cereri la APIA pentru ajutorul de 200 de lei/bovină și 70 de lei/ovină Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații