• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Daniel Buda: ”Cifrele dovedesc că poate exista o creștere a numărului de albine, chiar dacă folosim pesticide”

  Angelica Lefter -

  Numărul familiilor de albine a crescut la nivel european, deși au fost utilizate pesticide, iar în țara noastră a existat o creștere de 8,1%, aflându-se pe locul doi la nivel european, după Spania, a arătat europarlamentarul român, Daniel Buda.

  Oficialul a menționat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că propunerile aflate pe masa Parlamentului European vizează o reducere în etape a consumului de pesticide, deși acest procent nu poate fi redus în mod unitar la nivel european, având în vedere consumul diferențiat la nivelul statelor membre.

  Europarlamentarul român, Daniel Buda (foto: Facebook/Daniel Buda)

  La nivel european s-a înregistrat o creștere a numărului total de stupi cu 5,1%, cu toate că au fost folosite pesticide

  Daniel Buda este de părere că cele două sectoare agricole se pot armoniza la nivel european, dacă pesticidele vor fi folosite în mod rațional.

  ”Potrivit datelor furnizate de către Comisia Europeană, în 2020, la nivel european s-a înregistrat o creștere a numărului total de stupi cu 5,1%, cu toate că au fost folosite pesticide! ”Salvați albinele și fermierii! Către o agricultură propice albinelor pentru un mediu sănătos”, este o inițiativă cetățenească cu peste 1 milion de semnatari, prin care se cere eliminarea treptată, cu 80% a pesticidelor sintetice din agricultura UE până în 2030, iar până în 2035, agricultura din întreaga Uniune să funcționeze fără pesticide sintetice. Salut preocupările cetățenilor legate de soarta sectorului apicol. Importanța protejării albinelor este așadar mai mult decât esențială pentru viitorul sectorului agricol, pentru fermieri dar și pentru securitatea alimentară. Datele furnizate de Comisia Europeană arată însă că 2020, a fost înregistrată creștere a numărului total de stupi cu 5,1% la nivel european”, a arătat europarlamentarul român.

  Cifrele dovedesc că poate exista o creștere a numărului de albine , chiar dacă se folosesc pesticide

  Și în țara noastră a crescut numărul de familii de albine, situându-se pe locul doi în Uniunea Europeană, a remarcat oficialul român.

  ”În România a existat o creștere de 8,1%, aflându-se pe locul doi în topul celor mai mari crescători de albine din Uniunea Europeană, după Spania, cu peste 10% din numărul total de stupi existenți la nivelul Uniunii Europene. Aceste cifre dovedesc că poate exista o creștere a numărului de albine sau familii de albine chiar dacă folosim pesticide, cu condiția ca acestea să fie utilizate în mod rațional”, a punctat Daniel Buda.

  Daniel Buda: ”Nu ai cum să reduci acest procent de pesticide în mod unitar la nivel european”

  Astfel, europarlamentarul român a pledat pentru folosirea rațională a pesticidelor, mai ales că, în opinia sa, nu ai cum să reduci acest procent în mod unitar la nivel european.

  ”Propunerile aflate astăzi pe masa Parlamentului European vizează o reducere în etape a consumului de pesticide. Nu ai cum să reduci acest procent în mod unitar la nivel european, având în vedere consumul diferențiat la nivelul statelor membre și cu atât mai mult, în lipsa unor studii de impact”, a conchis europarlamentarul Daniel Buda.


  Te-ar mai putea interesa

  Când vine vara – anunțul șefei ANM, Elena Mateescu: Cresc temperaturile! Subvenția APIA de 100 de euro – fermierii autorizați, urmează plata în conturi! Anunț pentru fermieri: Astăzi s-a făcut plata pentru subvenția de 100 euro la hectar!

  Ultimele știri

  Leguma care a atins în piață prețul unui kilogram de mușchiuleț de porc! Un fermier a câștigat procesul cu Primăria care l-a lăsat fără subvențiile de la APIA Nou val de ploi. Cantitățile de apă raportate de fermieri din mai multe județe