• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Baladna, ferma cu 25.000 de vaci, vizitată de fermierii români crescători de Bălțată Românească

    agrointeligenta.ro -

    Baladna, cea mai mare fermă de vaci de lapte din Qatar, a fost vizitată de fermierii români. Crescătorii de Bălțată Românească au fost impresionați de adăposturile unde sunt crescute 25.000 de capete de bovine cu o producție medie de minim 38 de litri de lapte pe zi.

    Ferma de vaci Baladna din Qatar a fost vizitată de fermierii români din cadrul Asociației de Crescători de Vaci din rasa Bălțată Românească de tip Simmental, organizație afiliată Asociației Forța Fermierilor. Impresionați de investiția cu care Qatar și-a asigurat necesarul intern de lapte, crescătorii români au împărtășit imagini și informații despre uriașa exploatație.

    Fermieri români în vizită la Baladna, însoțiți de oficiali din cadrul MADR

    Ferma Baladna înseamnă în prezent un efectiv total de 25.000 de capete de vaci de lapte. Din efectivul total, 11.000 de vaci sunt mulse zilnic, cu o productivitate zilnică de minim 38 de litri de lapte per cap de animal. Exploatația din Qatar este dotată cu cele mai mari săli rotative de muls.

    Vacile sunt furajate de patru ori pe zi

    Zilnic, 50 de vaci fată, iar furajarea se face de patru ori pe zi, cantitatea medie de mancare administrata zilnic la vaci fiind de 29 kg, 100% importată.

    Pe partea de zootehnie, pentru a face față cererii crescute de lactate, statul Qatar a investit în primă fază în aducerea cu avionul a 4.000 de vaci Holstein de la cele mai performante ferme din SUA. Aceste animale au reprezentat ”nucleul” uriașei ferme. În același an, planul exploatație de bovine a fost extins pentru a se atinge o producție zilnică de 70 de tone de lapte premium. Ulterior s-a anunțat construcția unei rețele de 40 de ferme noi, cu facilități de ultimă generație ce includ stații de tratare a apei și furaje.

    Fabrica de lactate Baladna din Qatar

    ”Biosecuritatea, managementul fermei și strategia de promovare și vanzare a celor peste 250 de produse, fac ca marca Baladna să fie cea mai cunoscută în Qatar și nu numai„, explică reprezentanții ACVBR-SIM. Aceștia precizează că ferma are 2.000 de angajați care acoperă tot lanțul de producție, de la furcă la furculiță, fabrica de procesare lapte lucrând 24 de ore pe, 7 zile din 7, procesând 400.000 de litri de lapte crud pe zi.

    ”În Qatar nu se importă lapte! Își protejează și dezvoltă brandul”, au aflat fermierii români.

    Machetă cu ferma Baladna

    Ferma de vaci Baladna se întinde pe o suprafață de peste 300 de hectare. ”Disciplina și organizarea sunt lucruri firești fără de care nu ar putea funcționa acest business„, au punctat oficialii ACVBR-SIM în urma vizitei în exploatație.

    Vă reamintim că reprezentanții fermei Baladna au vizitat la rândul lor România. În cadrul unei vizite oficiale organizate în martie 2021, oficialii Baladna au avut și o întâlnire la Ministerul Agriculturii, discuțiile fiind găzduite de către secretarul de stat Aurel Simion. Întâlnirea a fost organizată în urma demersurilor Ambasadei României în statul Qatar, iar un subiect de interes pentru oaspeții străini l-a reprezentat piața furajelor din România.


    Te-ar mai putea interesa

    Pericle Sălceanu – student bursier și om de bază în ferma de 3.000 de oi a familiei Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii