• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Bugetul pentru Submăsura 17.1 – depășit. George Chiriță, AFIR: Cererile, până la 15 decembrie. Vom plăti toate solicitările

  Roxana Dobre -

  Suma alocată pentru Submăsura 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor a fost depășită, până în prezent depunând cereri 6.000 de beneficiari iar suma care urmează să fie plătit a atins 25 de milioane de euro, a anunțat George Chiriță, director general al AFIR pentru emisiunea Agrostrategia.

  Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a declarat pentru emisiunea Agrostrategia de pe TVR 1, ediția de astăzi, luni – 27 noiembrie, că suma alocată pentru Submăsura 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor a fost depășită dar a dat asigurări că toți beneficiarii care depun cereri până la 15 decembrie vor beneficia de sprijin.

  Citiți și: AFIR a lansat Submăsura 17.1 Prime de asigurare. Cererile se depun până pe 15 decembrie

  George Chiriță, AFIR

  George Chiriță, AFIR: Deja avem peste 6.000 de solicitanți pentru Submăsura 17.1

  Șeful AFIR a anunțat în cadrul emisiunii AgroStrategia de pe TVR 1 că din 2 octombrie de când a fost lansată sesiunea actuală a Submăsurii 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor și până în prezent au fost depuse 6.000 de cereri.

  ”Din fostul Programul Național de Dezvoltare Rurală – PNDR avem sesiune deschisă acum pe Submăsura 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor unde avem 21,7 milioane de euro disponibili. Pentru primele de asigurare cofinanțarea este de 70%, este o cofinanțare din plata efectiv eligibilă pe care beneficiarul a făcut-o către asiguratori. Deja avem peste 6.000 de solicitanți””, a spus George Chiriță.

  Citiți și: AFF a cerut MADR să suplimenteze bugetul submăsurii 17.1 și plata tuturor cererilor eligibile

  Șeful AFIR: O să fie plătite toate solicitările

  George Chiriță a transmis solicitanților Submăsurii 17.1 că deși bugetul alocat a fost depășit AFIR va achita toate solicitările.

  ”Mesajul meu este că o să fie plătite toate solicitările. De altfel, am demonstrat acest lucru și pe vechea sesiune pe care am avut-o pe asigurări. Dacă prin PNDR 2020 și cu perioada de tranziție noi am avut o sumă relativ mare de 12,7 miliarde de euro prin actualul Plan Strategic avem 5,7 miliarde de euro, dar pe o perioadă mai scurtă”, a mai spus directorul AFIR.

  Termenul limită pentru depunerea cererilor la AFIR este 15 decembrie 

  Beneficiarii  au solicitat plăți de aproape 25 de milioane de euro până la această dată, a declarat George Chiriță. Conform acestuia, termenul limită pentru depunerea cererilor în cadrul Submăsurii 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor este 15 decembrie, ora 16.00.

  ”Suma  fost depășită, suntem la aproape 25 de milioane de euro solicitate dar ce trebuie reținut, așa cum am făcut și la celelalte programe, chiar dacă am depășit anvelopa financiară pe care noi am avut-o la dispoziție în așa fel din economiile celorlalte măsuri  să avem posibilitatea suplimentării sumei astfel încât să fie plătite toate solicitările pe care noi o să le primim. Termenul limită este 15 decembrie 2023 ora 16.00”, a mai spus George Chiriță pentru emisiunea Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție marca Agrointeligența – AGROINTEL.RO și TVR.

  Reamintim că Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că în perioada 2 octombrie – 15 decembrie se derulează cea de-a cincea sesiune de depunere a Cererilor de finanţare pentru Submăsura pentru 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor”.

  Cererile de finanțare se pot depune pentru sectorul vegetal (pentru polițele încheiate pentru culturile de toamnă aferente anului 2022 și culturile de primăvară aferente anului 2023) și sectorului zootehnic (pentru polițele încheiate în anul 2023) din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

  Depunerea Cererilor de finanțare pentru Submăsura 17.1, se face on-line pe site-ul AFIR, conform precizărilor din Ghidul Solicitantului.


  Te-ar mai putea interesa

  Un mare lac, o sursă de apă pentru irigații, pe cale să dispară din cauza secetei Tomata care nu se descompune: ”Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele” Fungicidul Cuproxat Flowable învinge mana din culturile roșii, castraveți, ardei și vinete

  Ultimele știri

  Sprijin pentru micii producători! DAJ Giurgiu redeschide piața volantă! Terenuri agricole vândute cu 10.000 euro/ha pentru construirea unui parc fotovoltaic Egiptul și Algeria – achiziții masive de grâu din Rusia, Ucraina și Bulgaria