• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AFIR a lansat Submăsura 17.1 Prime de asigurare. Cererile se depun până pe 15 decembrie

    Roxana Dobre -

    S-a lansat Submăsura 17.1 – Prime de asigurare. Fermierii și crescătorii de animale pot depune la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) proiecte pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” din cadrul PNDR 2014 – 2020. Sesiunea deschisă în perioada 2 octombrie – 15 decembrie.

    AFIR a anunțat că începând de astăzi, luni – 2 octombrie, și până la 15 decembrie 2023 fermierii și crescătorii de animale pot depune cereri de finanțare aferente submăsurii 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” din cadrul PNDR 2014 – 2020. Suma alocată este de 21,38 milioane euro.

    Citiți și: Anunț despre plăți: 20,1 miliarde de euro – în conturile fermierilor

    Fermierii care și-au asigurat culturile și animalele primesc sprijin din fonduri europene

    Cererile pentru primele de asigurări se depun la AFIR

    Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că în perioada 2 octombrie – 15 decembrie 2023 se derulează cea de-a cincea sesiune de depunere a Cererilor de finanţare pentru Submăsura pentru 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” a cererilor de finanțare aferente sectorului vegetal (pentru polițele încheiate pentru culturile de toamnă aferente anului 2022 și culturile de primăvară aferente anului 2023) și sectorului zootehnic (pentru polițele încheiate în anul 2023) din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

    Fondurile disponibile pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” sunt de 21.378.798 euro, cu posibilitatea suplimentării acesteia în funcție de interesul manifestat de potențialii beneficiari. Beneficiarii acestei submăsuri sunt fermierii activi

    Depunerea Cererilor de finanțare pentru submăsura 17.1, se va face on-line pe site-ul AFIR, conform precizărilor din Ghidul Solicitantului, începând din data de 2 octombrie 2023, ora 09:00.

    Citiți și: ”Ați fost selectat pentru un grant de 100.000 euro!”. Mesajul prin care fermierii sunt lăsați cu conturile goale!

    pRIME 

    Sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier (solicitantul finanțării). Riscurile eligibile care pot face obiectul contractului de asigurare se regăsesc definite cu caracter general în Anexa nr. 5, acestea fiind:

    Fenomene climatice nefavorabile, respectiv:
    – seceta;
    – arșița;
    – inundațiile;
    – grindina;
    – înghețul (timpuriu de toamnă, de iarnă sau târziu de primăvară);
    – ploile torențiale sau ploile excesive și de lungă durată;
    – furtuna, vijelia, uraganul sau tornada.

    Infestările cu organisme de carantină dăunătoare plantelor prevăzute în HG nr. 563/2007, cu modificările și completările ulterioare.

    Boli ale animalelor conform prevederilor art. 37 din Regulamentul nr. 1305/ 2013, cu modificările și completările ulterioare și care nu fac obiectul despăgubirilor prin alte programe cu finanțare europeană sau națională, care se regăsesc în Anexa nr. 5, respectiv:
    – tuberculoza bovină;
    – bruceloza bovină;
    – bruceloza ovină și caprină (B. melitensis);
    – boala veziculoasă a porcului;
    – antraxul;
    – pleuropneumonia contagioasă bovină;
    – echinococoza;
    – campilobacterioza;
    – listerioza;
    – trichineloza;
    – Escherichia coli verotoxigenă (E. coli);
    – pesta micilor rumegătoare;
    – variola ovină;
    – variola caprine;
    – dermatoza nodulară contagioasă.

    Nu se poate acorda sprijin în cadrul sM 17.1 în cazul efectivelor de animale asigurate pentru bolile menționate în Anexa nr 5 Lista-riscurilor eligibile 2023 și care au făcut obiectul despăgubirilor/co-finanțării prin alte programe cu finanțare europeană sau națională.


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till