• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Hibrizii Pioneer® le-au adus încă o dată fermierilor trofeele “Porumbul de Aur”!

    agrointeligenta.ro -

    Fermierii care au folosit hibrizii Pioneer® au reușit încă o dată să se impună în cadrul competiției naționale organizate de Asociația Producatorilor de Porumb din România (APPR).

    În cadrul celei de-a VIII-a ediții a congresului “De la fermieri pentru fermieri”, Corteva Agriscience a demonstrat încă o dată rezultatele excepționale pe care le oferă hibrizii Pioneer®. În cadrul evenimentului a avut loc decernarea trofeelor “Porumbul de Aur”, prilej cu care a fost premiată excelența fermierilor din anul precedent și de această dată, cele două trofee au fost câștigate de hibrizii aflați în portofoliul Corteva Agriscience.

    Astfel, la categoria neirigat, câștigător a fost desemnat Valentin Mărginean, fermier din județul Mureș, ce a cultivat Hibridul P9889, cel mai vândut hibrid din Romania, și a obținut o producție de 14 t/ha.

    “Folosim în fermă noastră doar hibrizii Pioneer®, încă de la înființarea ei în anul 1997 cu 100 ha și am ajuns astăzi la aproximativ 1450 ha și la un parc de mașini de ultimă generație, pentru a beneficia de toate avantajele pe care digitalizarea agriculturii ne-o poate oferi. Clima în continuă schimbare, precipitatiile tot mai puține și distribuția neuniformă nu mai sunt o surpriză, de aceea ne bazăm pe hibrizii Pioneer® pe care îi alegem cu grijă în funcție de particularitățile zonei în care îi semănăm.” a spus Valentin Mărginean.

    Hibridul P9889 face parte din grupa de maturitate FAO 360 și este un hibrid recomandat pentru toate zonele de cultură și tehnologii medii. Explicând ce tehnologie a aplicat pentru a obține această producție, domnul Mărginean a declarat: “Suprafața cu hibridul campion P9889 a fost semănată în dată de 18.04.2022, cu o densitate de semănat de 75.000 plante la ha, având ca plantă premergătoare rapița. S-a aplicat o fertilizare înainte cu o zi de semănat și în ziua semănatului cu 200 kg/ha 20.20.0 și 130 kg/ha 15.15.15 plus 25 kg/ha starter iar apoi la începutul lunii iunie s-au aplicat 220 kg/ha uree protejată cu descompunere lentă. Combaterea buruienilor s-a făcut în două etape cu un erbicid preemergent și apoi în postemergență cu erbicidul Principal® Plus și Mustang™. De asemenea s-a aplicat și insecticidul

    Inazuma® pentru protecția porumbului împotriva Ostriniei. La recoltare care a avut loc în 4.11.2022, am avut o densitate de 68.000 plante la ha cu o producție de 14 t/ha și o umiditate de 17.9.”

    La categoria irigat, câștigător a fost Nutre Farming, o companie din județul Ialomița reprezentată la ceremonia de premiere de Ionuț Grîu, ce a adjudecat trofeul “Porumbul de Aur 2022” folosind hibridul P0937, FAO 540 și a obținut o producție de aproximativ 18 t/ha.

    “Pentru a garanta soliditatea afacerii, investim în culturi cu cerere mare, care oferă randamente economice ridicate. De aceea, pentru a ne putea atinge potențialul maxim de producție, încă din anul 2019 am ales să folosim hibrizii Pioneer® ai Corteva Agriscience. Hibrizii oferiți de Corteva, combinați cu suprafețele noastre agricole extinse permit practicarea rotației și păstrează bogăția solului și a ceea ce semănăm în el. Desigur, in spatele acestui rezultat este o muncă asiduă și trebuie să le mulțumim tuturor echipelor pentru că fără cercetători și fără oameni care să ne învețe să facem agricultură nu am fi ajuns unde suntem astăzi”, a spus reprezentantul Nutre Farming.

    Reprezentanții companiei Corteva Agriscience îi felicită pe toți fermierii care au participat la acest concurs, precum și pe toți cei implicați în organizarea evenimentului.

    “Suntem fericiți de fiecare dată când fermierii ce aleg hibrizii Corteva sunt răsplătiți pentru rezultatele incredibile pe care le obțin și, mai ales, pentru că au an de an încredere în genetica Pioneer®. Toți cei care s-au înscris în cadrul acestei competiții sunt agricultori de seamă, iar recunoașterea performanței în cadrul unui astfel de concurs precum Porumbul de Aur este cu atât mai importantă. Dorim pe această cale să îi felicităm pe câștigători, dar și pe membrii echipelor lor. Le mulțumim pentru munca pe care o depun, profesionalismul lor, dar și pentru faptul ca au încredere in produsele Corteva Agriscience”, a declarat Maria Cîrjă, Marketing Manager Corteva Agriscience România & Republica Moldova.


    Te-ar mai putea interesa

    Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!