• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii din AFF îl invită în România pe comisarul Wojciechowski: ”Să vină la fața locului, să vadă cum afectează cerealele din Ucraina piața românească!”

    agrointeligenta.ro -

    Asociația Forța Fermierilor (AFF) îl invită oficial, în România, pe Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski. Potrivit unui comunicat de presă remis de organizație, oficialul european este invitat ”să vină la fața locului, să vadă cum afectează cerealele din Ucraina piața românească”.

    Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, este invitat, oficial, în România de către agricultorii din Asociația Forța Fermierilor pentru a lua contact direct cu situația dramatică în care se află fermierii români, afectați de concurența neloială a produselor agricole din Ucraina.

    Asociația Forța Fermierilor a susținut, încă din primele zilele ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, că aceste existența acestor coridoare de transport sunt susținute de către fermierii români, care înțeleg cât de importante sunt acestea pentru efortul de război al vecinilor noștri, însă niciodată nu a fost vorba ca aceste produse agricole să rămână în România, formula agreată și comunicată la nivel european referindu-se strict la tranzit acestor cereale și plante oleaginoase.

    Fermierii din AFF au protestat la Comisia Europeană, în Bruxelles

    AFF consideră că este necesară o discuție directă cu comisarul european, în România

    Pentru că la nivelul Comisiei Europene a fost comunicată decizia unui al doilea pachet de sprijin pentru fermierii din Estul Europei, considerăm că este nevoie de o vizită în teren a comisarului european pentru Agricultură. AFF apreciază că este necesară o discuție aici, în România, cu fermierii români, pentru ca Janusz Wojciechowski să poate înțelege și să se poată convingă care este realitatea cu care se confruntă agricultorii noștri. Fără această deplasare de urgență a comisarului pentru Agricultură, România riscă iar să fie dezavantajată de calculele birocratice ale Comisiei Europene.

    „Comisarul Wojciehowski sunt convins că înțelege și acceptă că nu este doar reprezentantul fermierilor polonezi sau bulgari. Este și reprezentatul european al fermierilor români, pe care are obligația să îi reprezinte și să îi susțină la fel de mult ca și pe cei din țara sa de origine. Nu vom accepta ca membrii noștri să fie priviți și tratați ca fermieri de mâna a doua la nivel european. Mai ales că 60% din produsele agricole ucrainiene au trecut prin România, fermierii români au fost în prima linie a acordării de sprijin pentru colegii lor din Ucraina. Avem încrederea că Janusz Wojciechowski va accepta invitația oficială a Asociației Forța Fermierilor, întâlnirea cu fermierii români va fi una constructivă și utilă, pentru ambele părți. Și agricultorii români au nevoie să înțeleagă care este viziunea comisarului și Comisiei Europene în această situația extrem de complicată pentru sectorul agroalimentar din Estul Europei. Fermierii români sunt fideli valorilor europene, tocmai de aceea vrem aceste principii să fie aplicate și în acest caz. Vom fi parteneri de dialog eficienți și responsabili!”, a spus Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor.

    Prin reprezentativitatea la nivel național în cadrul tuturor categoriilor de fermieri, a tuturor tipurilor de fermă, a tuturor regiunilor geografice, Asociația Forța Fermierilor poate organiza, în bune condiții și cu operativitate maximă, această vizită a comisarului european pentru Agricultură. Asociația Forța Fermierilor își asumă întregul efort de organizare, atât din punct de vedere financiar cât și logistic.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului