• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ministrul Barbu la întâlnirea cu procesatorii și retailerii: ”Știu că vremurile sunt dificile pentru toți”

  Roxana Dobre -

  Ministrul Florin-Ionuț Barbu a avut o întâlnire cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România din sectorul alimentar, reprezentanți ai procesatorilor, ai Consiliului Concurenței și ai Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală. Discuțiile au avut loc la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat astăzi, joi – 20 iulie, că ministrul Florin Barbu a avut discuții cu reprezentații supermarketurilor, procesatorilor, Consiliului Concurenței și ANAF.

  Conform sursei citate, întâlnirea a avut drept scop evaluarea stadiului pregătirilor pentru implementarea Ordonanței de Urgență a Guvernului (OUG) 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole și alimentare, act normativ ce își va produce efectele începând cu data de 1 august 2023.

  Întâlnirea ministrului Întâlnirea ministrului Agriculturii, Florin Barbu cu procesatorii și comercianții

  Citiți și: Florin Barbu, MADR: ”Protejăm cetățenii cu venituri medii și mici care au fost afectați de creșterea prețurilor”

  Florin Barbu, ministru: Știu că vremurile sunt dificile pentru toți

  În dialogul purtat astăzi, ministrul Agriculturii a dat asigurări că este la curent cu ”vremurile” dificile pe care le traversează toți cei implicați în discuții.

  „Dialogul cu dumneavoastră este esențial, atât înainte cât si post implementarea măsurilor incluse în OUG 67, pentru că trebuie să ne asigurăm că românii vor simți cu adevărat efectele benefice ale acestui act normativ. Știu că vremurile sunt dificile pentru toți, de aceea vă mulțumesc încă o dată pentru că ați înțeles că trebuie să facem acest efort comun pentru a-i ajuta pe cei cu venituri mici și medii să suporte mai ușor prețurile la produsele alimentare de strictă necesitate. Am văzut că un mare lanț de magazine a limitat deja adaosurile comerciale, înaintea datei de 1 august. Îi felicit și le mulțumesc. Este o dovadă clară că acest parteneriat pe care ni l-am asumat funcționează și acest fapt îmi dă încredere că mecanismul instituit prin acest act normativ va produce efectele așteptate”, a declarat ministrul agriculturii, Florin Barbu.

  Citiți și: Proiect OUG: Amendă uriașă pentru comercianții care nu scad prețul alimentelor de bază!

  Ce a discutat ministrul cu reprezentanții comercianților și procesatorilor 

  În cadrul dialogului dintre autorități și reprezentanții comercianților și procesatorilor implicați în lanțul comercial au fost discutate aspecte privind stadiul armonizării contractelor aflate în derulare pe lanțul de comercializare, clarificări în legătură cu lista produselor pentru care se vor aplica măsurile prevăzute în actul normativ, precum și modalitățile în care vor fi operate și verificate reducerile de adaos comercial, astfel încât implementarea actului normativ să se producă fără sincope.

  Următoarea întâlnire dintre reprezentanții autorităților, cei ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România și reprezentanții procesatorilor va avea loc în prima săptămână a lunii august, pentru a fi verificat stadiul implementării măsurilor prevăzute în actul normativ, imediat după intrarea în vigoare a OUG 67/2023.


  Te-ar mai putea interesa

  Fermă închisă de DSVSA. Decizia a fost contestată în instanță Anunțul unui șef APIA pentru toți fermierii care au cerut subvenții Tomata care nu se descompune: ”Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele”

  Ultimele știri

  Șef din APIA – anunț pentru crescătorii de animale care vor să ia subvențiile în avans Pajiștile sunt pârjolite, prețul nutrețului a explodat. Crescător de vaci: ”Trebuie să găsim un ajutor” Agrometeo: Secetă puternică la porumbul neirigat. Zonele unde culturile sunt cel mai afectate