• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fără scandal, doar o amendă: Comerciant britanic, sancționat că vindea salam bulgăresc cu carne de cal

    agrointeligenta.ro -

    Un comerciant britanic a fost sancționat cu o amendă de 5.000 de lire sterline, după ce analizele au arătat că salamul bulgăresc care îl vindea conținea carne de cal. Acesta este primul caz de depistarea a cărnii de cal în produse alimentare din Marea Britanie, după scandalul din ianuarie 2013, când victimă a căzut un abator din România.

    Salamul produs în Bulgaria conținea 50% carne de cal, însă opinia publică și autoritățile britanice au tratat cazul ca orice altă încălcare a drepturilor consumatorului. Mai mult, nici faptul că acest produs se comercializa pe piața din Marea Britanie din 2010 încoace nu a fost văzut drept o infracțiune gravă, deși cumpărătorii erau convinși că dau bani pe un salam din carne de vită, porc, fibre vegetale și ierburi aromatice.

    Nu aceeași atitudine înțelegătoare au avut inspectorii britanici anul trecut, când au depistat carne de cal cu ADN de cal. Imediat vinovatul de serviciu a fost desemnat un producător român, iar scandalul a fost împins către proporții mondiale. Deși în final s-a dovedit că țara noastră nu încălcare nici o normă, iar carnea de cal provenea din Franța, producătorii noștri acuzați pe nedrept au suferit pierderi, iar imaginea cărnii românești a fost grav afectată.

    Foto: Novinite.com


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul care a recoltat orzul în decembrie. Testul unei culturi succesive neobișnuite Terenurile agricole care vor fi scutite de la impozite începând de anul viitor Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Terenurile unui fermier au fost scoase la vânzare din cauza datoriilor Cum a reușit primarul din Păulești să cadastreze toată comuna cu ajutorul fondurilor europene Fermier: Varza românească e tocată pe câmp, în timp ce varza din import e tocată în farfurie!