• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fără scandal, doar o amendă: Comerciant britanic, sancționat că vindea salam bulgăresc cu carne de cal

    agrointeligenta.ro -

    Un comerciant britanic a fost sancționat cu o amendă de 5.000 de lire sterline, după ce analizele au arătat că salamul bulgăresc care îl vindea conținea carne de cal. Acesta este primul caz de depistarea a cărnii de cal în produse alimentare din Marea Britanie, după scandalul din ianuarie 2013, când victimă a căzut un abator din România.

    Salamul produs în Bulgaria conținea 50% carne de cal, însă opinia publică și autoritățile britanice au tratat cazul ca orice altă încălcare a drepturilor consumatorului. Mai mult, nici faptul că acest produs se comercializa pe piața din Marea Britanie din 2010 încoace nu a fost văzut drept o infracțiune gravă, deși cumpărătorii erau convinși că dau bani pe un salam din carne de vită, porc, fibre vegetale și ierburi aromatice.

    Nu aceeași atitudine înțelegătoare au avut inspectorii britanici anul trecut, când au depistat carne de cal cu ADN de cal. Imediat vinovatul de serviciu a fost desemnat un producător român, iar scandalul a fost împins către proporții mondiale. Deși în final s-a dovedit că țara noastră nu încălcare nici o normă, iar carnea de cal provenea din Franța, producătorii noștri acuzați pe nedrept au suferit pierderi, iar imaginea cărnii românești a fost grav afectată.

    Foto: Novinite.com


    Te-ar mai putea interesa

    Cod roșu la prețul porumbului. Fermierii care vând recolta sub 500 de lei pe tonă Liliana Piron explică cum se va aplica degresivitatea la subvențiile APIA: ”Tot ce depășește 100.000 de euro se va opri la 61.250 de euro” Grant de 30.000 euro/proiect pentru tinerii care pornesc o afacere nouă. Cererile, din 15 septembrie

    Ultimele știri

    Ce prevede raportul adoptat de Parlamentul European despre subvențiile fermierilor Producția de carne românească de porc a crescut cu 13% în primul semestru. Prețurile, mai mici Liliana Piron, LAPAR: Fondurile europene pentru investiții în ferme – cu jaloane, ca la PNRR!