• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Negocieri în criza cerealelor între România și Ucraina. Petre Daea – invitat să intre în dialog direct cu omologul său

    Roxana Dobre -

    Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o convorbire telefonică cu omologul ucrainean, Dmytro Kuleba, în care a abordat problema cerealelor și alte produse agricole care ajung din Ucraina în țara noastră. Aurescu a transmis preocuparea Guvernului de a găsi soluții pentru problemele întâmpinate de fermierii români ca urmare a intrării pe piața română a produselor ucrainene.

    Potrivit unui comunicat remis miercuri, 12 aprilie, ministrul Afacerilor ExterneBogdan Aurescu a vorbit ieri, miercuri – 12 aprilie, la telefon cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba despre problema cerealelor ucrainene. Vă reamintim că PSD a cerut MAE să înceapă discuțiile cu partea ucraineană pentru suspendarea temporară a exporturilor de cereale pe piața românească.

    Bogdan Aurescu a evidențiat preocuparea Guvernului României de a găsi soluții pentru problemele întâmpinate de fermierii români ca urmare a intrării pe piața română a produselor ucrainene și a subliniat importanța asigurării riguroase a trasabilității produselor care tranzitează România.

    Dmitro Kuleba (stânga( și Bogdan Aurescu) (dreapta) (foto: digi24.ro)

    Bogdan Aurescu a asigurat că România va continua să ofere întregul sprijin posibil Ucrainei

    Șeful diplomației române a evocat totodată facilitarea, de către țara noastră, a exportului a aproape 15 milioane de tone de cereale și alte produse agricole din Ucraina, potrivit comunicatului.

    Ministrul Bogdan Aurescu a asigurat că România va continua să ofere întregul sprijin posibil Ucrainei în acest sens, în contextul războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă, atât timp cât va fi necesar. În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a evidențiat preocuparea Guvernului României de a găsi soluții pentru problemele întâmpinate de fermierii români ca urmare a intrării pe piața română a produselor ucrainene și a subliniat importanța asigurării riguroase a trasabilității produselor care tranzitează România, pentru a se asigura că toate produsele agricole destinate statelor terțe care intră în România vor ieși din țara noastră spre destinațiile stabilite din alte state.

    De asemenea, evocând discuțiile în curs între ministrul agriculturii din Polonia și ministrul agriculturii din Ucraina pe același subiect cu privire la produsele agricole ucrainene care intră pe piața polonă, a susținut, în discuția cu ministrul Kuleba, necesitatea identificării prin dialog bilateral a unor soluții practice.

    Citiți și: Ucraina a anunțat că suspendă exporturile de cereale spre Polonia. România rămâne ruta principală

    Dmytro Kuleba a propus ca Ministerele Agriculturii din Ucraina și România să între în dialog direct pe tema cerealelor

    Potrivit comunicatului citat, ministrul Dmytro Kuleba a propus, în acest context, ca Ministerele Agriculturii din Ucraina și România să între în dialog direct pe acest subiect, ministerele de externe urmând să faciliteze aceste discuții între ministerele competente de linie. La scurt timp după discuția telefonică, ministrul Kuleba a confirmat disponibilitatea deplină a ministrului ucrainean al agriculturii în acest sens.

    Discuția a avut loc în contextul pregătirii primei Conferințe privind Securitatea Mării Negre sub egida Platformei Internaționale Crimeea, organizată de Ministerul Afacerilor Externe al României, Ministerul Apărării Naționale al României, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei și Ministerul Apărării al Ucrainei, în parteneriat cu Centrul pentru Strategii de Apărare al Ucrainei.


    Te-ar mai putea interesa

    MADR a făcut plata. De mâine se achită fermierilor subvenția de 200 euro pe hectar Rabla pentru Tractoare bate pasul pe loc. Ce șanse mai sunt să se dea finanțările anul acesta Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!