• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cel mai bun miel. Sfaturile unui oier pentru cei care cumpără miei de Paște

    agrointeligenta.ro -

    Sfaturile unui oier pentru românii care cumpără miel de Paște. Cu câteva zile rămase până la Paște, cel mai căutat produs în piețe este mielul de Paște. Cumpărătorii negociază cel mai bun preț și puțini sunt cei care mai cumpără mielul întreg, cele mai mult vânzări fiind pentru jumătate de miel sau doar pulpă de miel.

    Adam Iosif, un oieri ieșean, spune că vânzările de miei de Paște au mers mai slab anul acesta.

    ”Am dat mai puţini miei. Nu am ieşit tare bine, toate s-au scumpit, numai mielul nu. Nu prea sunt comenzi, am dat mai puţini ca anul trecut, sunt şi mai mici pentru că Paştele a căzut mai repede anul acesta. Am avut şi de Paştele Catolic comenzi, am vândut 40 de capete, mai dăm şi săptămâna aceasta cam 20 de capete. Am clienţii mei vechi, eu nu merg pe piaţă. Desigur că avem toate autorizaţiile de la Direcţia Sanitară Veterinară, sunt în regulă, avem tot ce trebuie. În anii pandemiei parcă am vândut mai mulţi miei, dar ce să facem, mergem mai departe”, a declarat crescătorul care cere 40 de lei/kg pentru mieii tăiaţi şi 22 de lei/kg pentru mielul „în viu”.

    Miel de Paște

    Cel mai bun miel are până în 10 kilograme

    Fermierul Adam Iosif adăposteşte la stâna din comuna ieşeană Butea circa 400 de ovine. Despre mieii de Paște spune că nu trebuie să fie mari pentru a fi gustoși. ”Mieii trebuie să fie de 2-3 luni, cel mai bun miel este cel până în 10 kg. Dacă are 25 de kg acela nu este miel, este cârlan, iar carnea are gust mai tare de oaie”, a spus fermierul ieşean.

    Prepararea unei fripturi bune de miel nu stă în condimente sofisticate. Dimpotrivă, dă asigurări fermierul.

    ”Trebuie pus o zi la baiţ cu sare, piper, usturoi şi puţin vin, nimic altceva. Nu trebuie condimente scumpe sau mai ştiu eu ce, trebuie ca totul să fie cât mai natural. Lăsat la cuptor, şi iese nemaipomenit”, a spus Adam Iosif pentru Ziarul de Iași.

    Preț miei înainte de Paște

    Prețul mieilor nu a scăzut deloc, în ciuda cererii scăzute. Cel mai scump se vinde pulpa de miel – 70 de lei kilogramul, în timp ce carcasa de miel pornește de la 35-40 de lei și ajunge la 65 de lei în unele magazine.

    Direct de la oieri, mielul se dă cu 20-22 de lei/kg „în viu” şi între 40-45 de lei/kg pentru cel tăiat.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Legea pentru conducerea tractoarelor doar cu permis categoria B a fost votată de Parlament Grant de 30.000 euro/proiect pentru tinerii care pornesc o afacere nouă. Cererile, din 15 septembrie Facilitate pentru fermieri: recuperarea a 50% din investiții din plata impozitelor către stat pe 10 ani

    Ultimele știri

    Tânărul fermier Marius Coadă a creat o aplicație prin care ajută și alți mici producători să își vândă produsele Cele trei măsuri foarte importante anunțate de ministrul Barbu pentru fermierii români An fără derogare pentru subvenția APIA de 128 euro/ha. Fermierii riscă sancțiuni uriașe