• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Tractorul Nexat de 1.100 de cai putere a ajuns în curtea fermei Maxagro de la Gătaia

  agrointeligenta.ro -

  Ferma Maxagro din Gătaia, județul Timiș, este prima care va testa în România tractorul autopropulsat Nexat cu 1.100 de cai putere. Utilajul fabricat în Germania a ajuns în curtea exploatației și se pregătește să intre la semănat.

  Tractorul imens autopropulsat Nexat de 1.100 CP, fabricat în Germania, reprezintă o definiție a tehnologiei de ultimă oră în domeniul recoltării agricole. Cu acest „suprautilaj de treierat“ asortat, tractorul reprezintă un mare ajutor în timpul recoltării cerealelor. Cu siguranţă un „vehicul“ pe cât de gigantic, pe atât de interesant, după cum o spun specialiștii care au testat utilajul.

  ”Nexat ajunge în România! Primul nostru client din România Maxagro răspunde provocărilor globale din ce în ce mai mari din agricultura actuală și începe cu integrarea sistemului Nexat Widespan CTF (trafic controlat cu lățime mare de acoperire) din acest sezon”, anunțau reprezentanții companiei pe 14 martie.

  Atașament Nexat Widespan CTF

  Tractorul Nexat care a ajuns în România face parte dintr-un lot restrâns de utilaje care vor fi testate în ferme din SUA, Brazilia, Ucraina și România. În țara noastră, echipamentul a ajuns la începutul acestei luni, iar prima lucrare pe care o va efectua este cea de semănat. La acest moment, în urma ploilor, se așteaptă condiții mai bune de intrare în câmp, așa că programul inițial de lucru a suferit câteva ajustări.

  „Tehnologia pe care Nexat o propune este unică în felul său şi ar putea fi o soluţie pe termen lung pentru o companie precum Maxagro. Acest utilaj va fi folosit încă din această primăvară, pentru înfiinţarea culturilor de floarea-soarelui şi porumb, iar, dacă va fi nevoie, chiar şi pentru pregătirea solului înainte de semănat. De asemenea, el va fi utilizat la erbicidarea culturilor de câmp, dar şi la recoltat, în toamnă. Maxagro şi-a manifestat interesul vizavi de această tehnologie, în ideea că pe viitor ar putea achiziţiona un astfel de echipament“, a declarat Liviu Zimcea, reprezentantul Nexat pentru România, citat de Reper24.ro.

  Echipa Nexat alături de administratorii grupului Maxagro

  Grupul Maxagro este una dintre cele mai mari ferme din România, cu o suprafață ce depășește 10.000 de hectare. Administrat de frații Ianco și Ioji Zifceak, Maxagro activează atât în cultura mare, cât și în cel al creşterii vacilor de lapte şi al biogazului.

  Pentru a răspunde provocărilor actuale cu care se confruntă agricultura, mai ales cele legate de schimbările climatice şi lipsa predictibilităţii în ceea ce priveşte ferestrele de lucru, frații Zifceak au apelat la o soluţie integrată, oferită de sistemul Nexat Widespan CTF.

  Mașina agricolă care prelucrează solul, seamănă și recoltează

  Este vorba de o platformă mobilă, pe care pot fi ataşate tot felul de implemente, astfel că agregatul se poate transforma într-un utilaj de prelucrat solul, o semănătoare, o maşină de aplicat tratamente fito-sanitare sau chiar o combină de recoltat.

  Mai multe tractoare Nexat au fost livrate în ultima lună în SUA, Brazilia, Ucraina și România

  Avantajul care face diferența între acest echipament și celelalte este lăţimea mare de lucru, nu mai puțin de 14 metri. Nexat este propulsat de două motoare diesel şi rulează pe şenile, ceea ce înseamnă o diminuare a efectului de compactare a solului (doar 5% din suprafaţă este călcată). Poate rula cu o viteză de 14 km/h şi chiar mai mult, astfel încât să acopere fără probleme între 80 şi 100 de hectare pe zi.

  Conform informații disponibile online, prețul unui utilaj Nexat este de două milioane de dolari, ceea ce îl face să fie cea mai scumpă mașină agricolă la acest moment.

  Utilajul a ajuns în ferma Maxagro de la Gătaia la începutul acestei luni şi va rămâne cantonat acolo până în toamnă, după finalizarea campaniei de recoltat.

  Prima lucrare cu Nexat la Maxagro va fi cea de semănat


  Te-ar mai putea interesa

  Legea permiselor pentru tractoare ar putea fi prorogată. Anunțul senatorului George Scarlat la MoldAgro Expo! Carte tehnică tractor. Documente necesare, preț Subvenția APIA care ajunge acum în conturi! Suma transferată către beneficiari!

  Ultimele știri

  Plăți APIA 2023. Valoarea unui euro din subvenție în acest an Polonia și Ungaria nu au participat la discuțiile pentru licențierea exporturilor de cereale din Ucraina Ministrul Agriculturii: ANT bovine se va plăti numai pentru junincile oprite în fermă