• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cheltuieli reduse, profit crescut după aplicarea Azofix și Fosfix

    Adrian Radu -

    Condițiile ultimilor ani, în care agricultura a fost impactată de condițiile climatice în schimbare și de prețuri ridicate la inputuri, i-au determinat pe fermieri să caute alternative, pentru a avea profit la final de an agricol. Petre Nicolae Popescu, din Cujmir, a decis să folosească două produse de la Chemark Rom, pentru a reduce cheltuielile cu îngrășămintele și pentru a obține producții ridicate la porumb.

    Petre Nicolae Popescu lucrează aproape 400 de hectare în comuna Cujmir, din județul Mehedinți. Din structura de culturi nu lipsesc grâul, orzul, floarea-soarelui, mazărea și porumbul. Cea din urmă este preferata celui care administrează SC Agrocuj. Anul 2022 a fost primul an în care a folosit două produse din portofoliul Chemark Rom, Azofix și Fosfix.

    Recomandările reprezentantului zonal al companiei l-au convins. “Aceste produse le-am ales având în vedere prețurile foarte mari la azotoase, complexe și azot, foarte mari, de 4 ori, de 5 ori prețul față de anii trecuți, să complementez necesarul plantei pentru a ajunge la o producție bună și la o calitate bună. Am ales Azofix datorită calităților lui de a prelua azotul atmosferic și Fosfix datorită calității lui, care preia fosforul din pământ și-l pune disponibil plantei”, a spus Petre Nicolae Popescu.

    Plante mai viguroase cu Azofix și Fosfix

    Azofix Plus este un produs care, cu ajutorul bacteriei Paenibacillus polymyxa, fixează azotul atmosferic, convertindu-l în azot amoniacal accesibil plantelor. Prin aplicarea de 1-2 litri/ha de Azofix Plus se obțin minim 25-30 kg/ha de azot substanță activă, fermierii putând reduce astfel cu 75-100 kg cantitatea de îngrășăminte azotoase convenționale aplicate pe un hectar. Acest produs stimulează activitatea biologică din sol, stimulează sinteza hormonilor de creștere, îmbunătățește asimilarea elementelor nutritive și reduce cantitatea de nitrați din sol.

    Fosfix Plus ajută la deblocarea fosforului din solurile alcaline sau acide, extrăgându-l din fosfații de calciu sau fier și transformându-l în fosfor disponibil pentru plante. Astfel, dezvoltarea sistemului radicular al plantei este stimulată, iar nutrienții din sol sunt absorbiți mai ușor. Aplicat în doză de 1-2 litri/ha, Fosfix Plus ajută la eliberarea a 35-45 kg/ha de fosfor substanță activă. Cantitatea de îngrășăminte complexe convenționale poate fi astfel scăzută cu până la 150 kg/ha.

    Petre Nicolae Popescu a aplicat cele două produse odată cu erbicidarea. “Am observat că plantele sunt mult mai viguroase, au o creștere mult mai mare, iar rădăcina, rădăcina este mult mai mare și foarte bine dezvoltată. Avem și martor, unde am probat aceste produse, Azofix și Fosfix, sunt mulțumit cum este cultura față de unde nu am aplicat. Și am încredere în ele, am încredere și la producție și planta să fie sănătoasă până la sfârșit cu aceste produse”, a completat fermierul din Cujmir.

    Aplicarea Azofix și Fosfix a redus cheltuielile din ferma lui Petre Nicolae Popescu, dar i-a și oferit sporul de producție necesar pentru un profit bun. “Orice produs care e bun, ca acestea pe care le-am folosit eu și le-am descoperit în acest an, îl recomand tuturor fermierilor. Atât timp cât le este de ajutor, îl recomand la toată lumea”, a concluzionat agricultorul mehedințean.

    Toate detaliile despre Azofix, Fosfix și celelalte produse din portofoliul Chemark Rom se găsesc pe www.chemarkrom.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”