• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Reacție neașteptată după ce o familie de tineri a anunțat că vrea să se mute la țară!

    Violina Gorcinschi -

    Din ce în ce mai mulți români vor să dea viața de la oraș pe una la țară. O parte din aceștia și-au achiziționat deja proprietăți în sate, construindu-și locuințe în care s-au mutat permanent sau vin în timpul liber. O idee inedită a venit din partea unei familii care caută un teren pe care să îl folosească pentru locuit și crescut animale. În schimb, cuplul propune la schimb ouă, lapte, legume și îngrijirea terenului. Anunțul postat pe un grupul de Facebook „Case și terenuri la țară” a primit multe răspunsuri și propuneri de la ceilalți membri.

    O familie caută un teren pentru găzduirea casei mobile. Tinerii propun, în schimb, produse, după cum au scris într-un anunț postat pe Facebook. Conform cerințelor acestora, pământul trebuie să fie roditor și terenul să fie situat în zona de deal.

    „Căutăm un teren (sau o gospodărie la țară cu teren, unde nu mai locuiește nimeni) pentru a sta pentru minim un an de zile, preferabil cu posibilitatea de a cumpăra după aceea. Dar doar preferabil, aceasta nu este o condiție. Dăm la schimb pentru găzduire produse – ouă, lapte, legume, plus că vom curăța, îngriji terenul. Așteptările noastre minime sunt să fie zona de deal, pământul să fie roditor, să existe sursă de apă și de lemn de foc (vreascuri, nu intenționăm să tăiem copaci) și zona să nu fie rău famată, respectiv vecinii să fie oameni „de omenie”, cum se spune. De asemenea, căutăm o locație până la care să putem ajunge cu mașina, fără 4×4. Suntem o familie care în prezent locuim la țară, dar într-un orășel ca o comună mai mare și simțim nevoia să ne mutăm și mai la țară”, s-a arătat în anunțul postat de tineri.

    Aceștia plănuiesc să își ducă traiul într-o casă mobilă, înființând și un cort special pentru creșterea animalelor.

    „Vom locui într-o casă mobilă și vom amplasa un cort special pentru animale. În caz că există o casă și sau anexe pe teren, nu contează care sunt condițiile pentru că nu vom depinde de acestea”, s-a scris în anunțul postat pe grupul Case și terenuri la țară.

    teren si casa
    Tinerii vor să crească animale și legume pe terenul închiriat (foto: imobiliare.ro)

    Mai mulți proprietari au fost interesați de propunere

    Răspunsurile nu au întârziat să apară după publicarea postării, mai mulți membri ai grupului fiind dispuși să îi primească pe tineri.

    „În comuna Livezi, județul Vâlcea aveți pădure pentru vreascuri la 5 minute distanță, teren pentru pășune, se merge cu mașina până la poartă, fântână în curte, anexă nouă pentru animale”, s-a scris într-un comentariu.

    Alt utilizator de Facebook a propus un teren chiar aproape de București. „Vă pot oferi teren cu pământ bun la 63 km de București. 5 000 mp, cu apă de la fântână și curent electric”, a răspuns alt membru al grupului.

    Propuneri au venit din partea mai multor persoane care dețin terenuri în Sibiu, Câmpulung Muscel, Târgu Jiu, Giurgiu, Ilfov și Iași. Unii au fost sceptici la ideea familiei tinere, însă le-au urat mult succes în căutări.

    „N-aș băga pe cineva în gospodăria mea nici dacă aș muri de foame! Dar dacă dumneavoastră găsiți ce căutați, gazda să suporte consecințele, iar dumneavoastră să aveți succes și omenie! Multă sănătate! După un an de la instalare, vă rugăm să ne spuneți cum merge treaba, pentru că dacă merge bine, vreau să știu că mai există OAMENI în lumea asta mare”, s-a arătat în comentariu.


    Te-ar mai putea interesa

    Ciclonul care a adus ninsori în Europa se îndreaptă spre România. Vremea se schimbă brusc de mâine! Plăți APIA astăzi în conturi. Se achită subvenția de 100 euro/ha! CMVRO: Creșterea rapidă a puilor din fermele românești nu se face cu hormoni sau antibiotice!

    Ultimele știri

    Romsilva: Auditul privind certificarea FSC a managementului forestier al pădurilor s-a încheiat cu succes Nina Gheorghiță despre OUG privind amânarea datoriilor: ”Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate!” Rectificare bugetară. MADR primește banii pentru plata subvențiilor APIA. Despăgubirile de secetă mai aşteaptǎ!