• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Schimbările climatice, una dintre marile provocări ale Planetei Pământ – NATUREVO, un partener de nădejde pentru menținerea curată a Planetei

    agrointeligenta.ro -

    În fiecare an, pe 22 aprilie, celebrăm Ziua Pământului, astăzi făcându-se 53 de ani de când conștientizăm importanța planetei Pământ. Această zi are ca scop sensibilizarea publicului cu privire la importanța protejării mediului înconjurător și reducerea impactului negativ pe care schimbările climatice îl au.

    Este vital să ne amintim în fiecare zi că Pământul și ecosistemele sale ne oferă viața pe care o ducem. Dacă suntem nemulțumiți de calitatea aerului pe care îl respirăm, de calitatea mâncării puse pe masă sau de creșterea anuală a temperaturilor, este datoria noastră, a tuturor, să schimbăm ceva.

    Agricultura, la rândul său, este un factor extrem de important în diminuarea efectelor negative pe care schimbările climatice le aduc, fiind responsabilă pentru o treime din emisiile globale de gaze cu efect de seră. Din fericire, noi, NATUREVO, credem cu tărie că putem aduce schimbări majore în acest sens. Trebuie doar să identificăm cât mai repede cele mai eficiente soluții care reduc impactul negativ, încetinesc schimbările climatice și, totodată, să reușim să obținem producții suficient de mari pentru a hrăni populația care este într-o continuă creștere.

    Un factor foarte important pentru menținerea echilibrului ecosistemelor este nutriția echilibrată. Nutriția echilibrată permite dezvoltarea unui microbiom adecvat în sol, cât și inducerea unei rezistențe mai bune a plantelor la factorii de stres abiotic. NovaTec® Classic sau fertilizanții foliari Codicevo™, Energevo™ și Finalevo™ asigură această nutriție echilibrată a plantelor.

    Cea mai la îndemână soluție pe care NATUREVO o propune este îndreptarea fermierilor către agricultura regenerativă. Principiul de la care pleacă conceptul companiei, Adaptare pentru Regenerare, este acela că solul este un sistem viu și trebuie tratat cu grijă și cu produse prietenoase. Noi punem accentul pe îmbunătățirea sănătății solului, pe tratarea plantelor cu produse verificate și atent selecționate astfel încât să nu dăuneze mediului, ci să contribuie la obținerea unor producții ridicate și curate. TRANSFORMER, care reface echilibrul aerohidric al solului și capacitatea de schimb cationic și Rootip, care determină formarea unor cantități mari de glomalină, responsabilă de restructurarea solului, sunt produse care se integrează perfect în conceptul Adaptare pentru ReGeNeRaRe. De asemenea, intervențiile cu biostimulatori sau fertilizanți foliari în momente cheie de vegetație vor îmbunătăți semnificativ fotosinteza și astfel are loc și o captare mai bună a CO2.

    Practicarea agriculturii ecologice este o soluție eficientă pentru a combaterea schimbărilor climatice

    Din 2010 compania NATUREVO a pus la punct un portofoliu de produse certificate ecologic, destinate fermierilor care vor să practice agricultura ecologică, dar și fermierilor care înainte de recoltat aleg să trateze cu produse curate, astfel încât în recolta finală să nu existe reziduuri sau acestea să fie cu mult sub limita maximă admisă. Prin adoptarea agriculturii ecologice, fermierii vor contribui masiv la bunăstarea populației și a mediului înconjurător.

    Utilizarea tehnologiei de ultimă generație și prelucrarea minimă a solului

    Odată cu trecerea la un alt nivel de performanță în agricultură, s-au schimbat multe aspecte legate de tratamentele culturilor. Un factor pozitiv este reducerea cantității de apă folosită pentru aceeași unitate de suprafață. În aceste condiții, trebuie să ținem cont că pentru a avea un tratament eficient este obligatoriu să alegem adjuvanții necesari pentru eficientizarea tratamentului. În primul rând, recomandăm ca fermierii să își îndrepte atenția către calitatea apei utilizată pentru tratamentele fitosanitare. Cel mai eficient produs din portofoliul NATUREVO pentru corectarea calității apei este EVORIGHT PLUS, produs care a dovedit fermierilor că prin utilizarea acestuia substantele active din produsele de protecție lucrează mult mai bine și efectul este cel asteptat.

    Apoi, în funcție de produsele alese în tratament, foarte posibil să fie nevoie de adăugarea unui adjuvant care are mai multe funcții. Nu este economic ca un adjuvant să lucreze pe o singură latură. NATUREVO are în portofoliu adjuvanți de ultimă generație cu efecte multiple și cel mai bun exemplu este produsul WETCIT, care este diferit față de adjuvanții de pe piață prin două acțiuni:

    1. Datorită tehnologiei TransPhloem, WETCIT translocă substanțele active din PPP până în floemul plantei, iar de acolo transferul se face atât către vârful de creștere, cât și către rădăcini;
    2. WETCIT are capacitatea de reumectare pe noile țesuturi de până la 2 săptămâni. Practic, tratmentul aplicat se activează și pe noile creșteri în condiții minime de umiditate, ca de exemplu roua.

    O altă soluție pentru a reduce impactul schimbărilor climatice este încurajarea consumatorului să aleagă produse curate, provenite din agricultura ecologică, fie să aleagă produse obținute prin metode cât mai apoape de natural sau produse fără reziduuri.

    În acest sens, compania NATUREVO și-a asumat responsabilitatea că produsele pe care le recomandă partenerilor săi să fie în primul rând prietenoase cu mediul înconjurător și cu operatorul, și în același timp să fie eficiente și să susțină fermierul în obținerea unor producții ridicate și de calitate.

    Cu NATUREVO se pot evita, în mare parte, efectele schimbărilor climatice și se poate face o agricultură inteligentă cu precizie.
    Astfel, împreună contribuim la crearea unui mediu mai curat și dezvoltarea unei agriculturi durabile!

    Ing. Mihaela Radu – Director Marketing NATUREVO


    Te-ar mai putea interesa

    Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!