• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Luna mai aduce ploi! Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni

    Roxana Dobre -

    Ploile și vremea mai rece comparativ cu normalul perioadei vor fi în prim plan în perioadă următoare, conform meteorologilor. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare care anunță ploi moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului, pe toată durata zilei de astăzi, miercuri – 26 aprilie. Ploile nu vor lipsi nici din prima parte a lunii mai.

    ANM a emis miercuri o informare valabilă pentru toată țară, care este în vigoare în intervalul 26 aprilie, ora 10.00 – 26 aprilie, ora 22.00. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat va continua să plouă în Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei și la munte, iar după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină în Muntenia și Dobrogea. Cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat peste 30 l/mp.

    Local și temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 45…55 km/h. În zona montană, îndeosebi în Carpații Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1600 m, rafalele vor depăși 70…90 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

    Citiți și: Vremea de 1 Mai. Ce ploi se anunță în săptămânile următoare

    Vreme ploioasă de primăvară

    Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni

    ANM a emis o prognoza de specialitate pentru intervalul 26 aprilie – 7 mai în care anunță că vremea va avea un caracter oscilant, în care ploile se vor afla în prim-plan iar valorile termice maxime se anunţă plăcute, în contrast cu temperaturile nocturne care ar putea coborî şi până la -4 grade, mai ales în zona montană.

    Prognoza ANM pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Banat

    Vremea se va răci începând cu zilele de 26 și 27 aprilie când se vor înregistra maxime termice în jurul a 14 grade și minime de 2…4 grade. După acest interval, deși vor mai fi alternanțe termice, media temperaturilor maxime va fi în general de 18…21 de grade, iar a celor minime va fi de 6…8 grade.

    Vor fi ploi pe 26 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată și după data de 30 aprilie.

    Prognoza ANM pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Crișana

    Vremea va intra într-un proces de răcire, ce se va resimți la nivelul întregii regiuni, mai ales în zilele de 26 și 27 aprilie, când media valorilor temice diurne va fi de 14 grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul valorii de 3 grade. Spre finalul primei săptămâni valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, respectiv o medie regională a maximelor de 18 grade și minime în jurul a 6 grade. La început lunii mai, deși vor fi mici variații de la o zi la alta, valori termice mai ridicate sunt estimate după 6 mai, când se pot atinge maxime în general de peste 20 de grade și minime de 8…9 grade.

    Vor fi ploi însemnate cantitativ pe 26 aprilie. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată și după data de 30 aprilie.

    Prognoza ANM pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Transilvania

    În 26 și 27 aprilie se vor înregistra maxime termice în jurul a 13 grade. După acest interval, deși vor mai fi alternanțe termice, media maximelor va fi în general de 16…17 grade, cu posibile valori mai ridicate spre finalul intervalului. Media temperaturilor minime se va situa între 4 și 6 grade, însă în zilele de 28 și 29 aprilie sunt estimate valori de 1…2 grade, chiar mai scăzute, ușor negative (-3…-2 grade) în zonele depresionare.

    Vor fi ploilocale însemnate cantitativ pe 26 aprilie. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată și după data de 30 aprilie.

    Citiți și: Coșmar alb pentru mulți fermieri

    Prognoza ANM pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Maramureș 

    În perioada 26- 28 aprilie se vor înregistra maxime termice în jurul a 13 grade. După acest interval, deși vor mai fi alternanțe termice, media maximelor va fi în general de 16…18 grade, cu valori posibil mai ridicate spre finalul intervalului. Media temperaturilor minime va scădea de la 8 grade în prima noapte până spre 0…2 grade în 28 aprilie, apoi în restul intervalului se va reveni la valori în jurul a 5 grade.

    Vor fi ploi însemnate cantitativ pe 26 aprilie. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată și după data de 30 aprilie.

    Prognoza ANM pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Moldova

    În perioada 26 – 28 aprilie se vor înregistra maxime termice de 13..14 grade. După acest interval, deși vor mai fi alternanțe termice, maximele vor fi în general de 16…17 grade, cu valori mai ridicate, spre 19…20 de grade, la finalul intervalului. Media temperaturilor minime va fi de 6…8 grade în primele nopți, va scăde la 3…4 grade în 28 și 29 aprilie, apoi se va reveni la valori în jurul a 6 grade.

    Vor fi ploi pe 26 aprilie, pe alocuri însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată și prima săptămână din luna mai.

    Prognoza ANM pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Dobrogea

    Media temperaturilor în perioada 26 – 28 aprilie va fi de 14…15 grade. După acest interval, maximele termice vor fi în general de 16…17 grade, cu valori mai ridicate, spre 18…20 de grade, la finalul intervalului. Media temperaturilor minime va fi de 8…10 grade în primele nopți, va scădea la 6 grade în 28 și 29 aprilie, apoi se vor înregistra valori în jurul a 8 grade.

    Vor fi ploi îndeosebi în 26 și 27 aprilie, când și cantitățile de apă pot fi însemnate, iar cu o probabilitate în creștere și la începutul lunii mai.

    Prognoza ANM pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Muntenia

    Pentru perioada 26 – 28 aprilie sunt estimate temperaturi de 15…16 grade. După acest interval, deși vor mai fi alternanțe termice, media maximelor va fi în general de 18…19 grade, cu valori mai ridicate spre finalul intervalului când se vor putea depăși 20…22 de grade. Media temperaturilor minime va scădea de la 7…9 grade în primele nopți, până spre 4 grade în 28 și 29 aprilie, apoi în restul intervalului se va reveni la valori de 7…8 grade.

    Vor fi ploi în perioada 26 – 27 aprilie, izolat însemnate cantitativ, iar cu o probabilitate în creștere și la începutul lunii mai.

    Prognoza ANM pe două săptămâni. Cum va fi vremea în Oltenia

    Valorile termice diurne vor scădea treptat de la o medie regională de 18…19 grade în prima zi, până la 16 grade în 27 aprilie, apoi se va încălzi, astfel la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime de 18…20 de grade. În a doua săptămână este posibilă o scădere ușoară a temperaturilor maxime în zilele de 2 și 3 mai, apoi se va reveni la maxime în jurul a 20 de grade. Media temperaturilor minime va scădea de la 9…10 grade în prima noapte până spre 4…5 grade în 28 și 29 aprilie, iar pentru restul intervalului sunt estimate valori de 7…8 grade.

    Va ploua temporar în perioada 26 – 27 aprilie, iar cu o probabilitate în creștere și la începutul lunii mai.

    Ploile au crescut rezerva de umiditate din sol 

    Potrivit ANM, în cultura grâului de toamnă, gradul de aprovizionare cu apă al solului pe adâncimea 0-100 cm, se va încadra în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime, în Maramureș, Transilvania, Crișana și Oltenia, cea mai mare parte a Banatului, Munteniei și a Moldovei, izolat sud-vestul și estul Dobrogei.

    Rezerva de umiditate din sol va prezenta valori scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată și puternică), pe suprafețe agricole extinse din Dobrogea, local în nordul, nord-estul și estul Munteniei, sudul, estul, sud-estul, izolat centrul Moldovei, nord-vestul Banatului.

    În stratul 0-20 cm (ogor), rezerva de apă din sol se va situa în limite satisfăcătoare, apropiate de optim și optime în cea mai mare parte a teritoriului agricol. Izolat în estul Munteniei se vor înregistra deficite de umiditate în sol (secetă pedologică moderată).


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”