• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvențiile APIA care intră în conturile fermierilor până la Crăciun

  Roxana Dobre -

  Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) autorizează subvențiile fermierilor la foc continuu pentru sume care urmează să intre în conturile beneficiarilor până la Sărbătorile de iarnă. O directoare a APIA a anunțat care este calendarul pentru subvenții pe care funcționarii îi respectă în această perioadă.

  Veronica Topor, director executiv APIA Hunedoara a dezvăluit care sunt plățile pe care agenția le efectuează în această perioadă, subvenții care urmează să intre în conturile fermierilor până la Sărbătorile de iarnă.

  Citiți și: Victorie Agrointeligența! Fermieri deblocați la plata avansului APIA!

  Plățile APIA care intră în conturile fermierilor până la Sărbătorile de iarnă

  Plata avansului se încheie la 29 noiembrie. Banii mai pot intra în conturi și în luna decembrie

  Potrivit șefei APIA Hunedoara anul acesta plata avansului se încheie la 29 noiembrie, ziua de 30 noiembrie fiind liberă pentru angajați. Fermierii trebuie să știe însă că deși funcționarii nu mai fac autorizări după 29 noiembrie, subvențiile pentru dosarele intrate pe circuitul de plată vor putea fi achitate și în luna decembrie când Trezoreria și băncile își reiau programul normal de lucru.

  ”Noi ne propunem în județul Hunedoara să ajungem la un număr cât mai mare de fermieri autorizați la avans, peste 90 % dintre cei eligibili. Facem autorizări până la 29 noiembrie pentru că după cum știți pe 30 noiembrie este zi liberă. Dar dosarele deja autorizate la avans pot primi bani și din luna decembrie chiar dacă campania de avans se încheie, ele intrând deja pe circuitul de plată. Important e ca noi să reușim să autorizăm cât mai mulți fermieri”, a adus lămuriri Veronica Topor pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

  De precizat că mini-vacanța prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Naționale va avea loc în intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie. Astfel cel mai probabil Trezoreria și băncile reiau programul de lucru de luni, 4 decembrie.

  Citiți și: Subvenții la hectar pierdute de fermele mari. Șefă APIA: Se ajunge și la 56.000 euro/fermă

  APIA va achita fermierilor și motorina pentru Trimestrul III

  Veronica Topor a specificat că la plata APIA va intra și ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul III din 2023.  ”Urmează să plătim motorina la trimestrul III, pentru lunile iulie, august și septembrie iar banii să poată intra efectiv până în Sărbători în conturi. De asemenea,  săptămâna acea schemă pentru păduri de gestionat și plătit. Am plătit sumele pentru Programul Laptele și Mărul în școli. Ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor și totodată bunăstarea la porci și păsări, unde vorbim de 2.879.000 euro, Măsura 14 și măsurile de silvo-mediu unde pentru anul trecut am făcut în anul acesta plățile”, a mai detaliat șefa APIA Hunedoara.

  O altă plată la care aceasta a făcut referire, care intră în conturi în această perioadă este sprijinul de urgență în sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase în valoare de 274.057.212 lei. ”Aici avem mai puțini fermieri, speram să se înscrie mai mulți dar probabil au fost decurajați se sumele mai mici. Sprijinul se acordă beneficiarilor pentru suprafețele aferente cererii de plată unică pe suprafață depusă în anul 2022 pentru minimum 1 ha cu una sau mai multe dintre culturile de porumb, orz, rapiță, floarea-soarelui”, a arătat Veronica Topor.

  Fermierii așteaptă și banii pentru tranșa a doua de plată, campanie ce va demara cel mai probabil în 4 decembrie, ziua de 2 decembrie picând sâmbăta.


  Te-ar mai putea interesa

  Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi Anunț de la APIA pentru fermieri: Verificați-vă conturile, am plătit subvențiile! Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă

  Ultimele știri

  Reguli simplificate la subvențiile APIA. Oficialii de la Bruxelles cer mai puține controale în ferme Guvernul a aprobat noi granturi pentru micii fermieri afectați de criza Ucraina Slovacia menține restricțiile de import pentru produsele ucrainene, în ciuda deciziilor UE Peter Tamas Nagy se alătură echipei ANZ în funcția de director general adjunct Guvernul a aprobat subvenția de 200 de euro la hectar. Cererile se depun până pe 20 mai