• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Erbicidul Souverain OD – pentru aplicări în faze mai avansate de dezvoltare ale culturii de porumb

    Adrian Radu -

    Combaterea buruienilor din cultura de porumb reprezintă o verigă importantă în obținerea unei recolte bune. Pentru a controla buruienile anuale şi a oferi porumbului un start bun şi condiţiile necesare unei dezvoltări sănătoase, Chiriac Ștefan, administratorul societății SC Cerbul Carpatin Forest din Bălcăuți, judeţul Suceava, a ales erbicidul Souverain OD de la Chemark Rom.

    Din cele 350 de hectare ale fermei, 110 au fost alocate culturii de porumb, pe care Ștefan Chiriac o preferă datorită condițiilor pedoclimatice ale zonei, extrem de favorabile acestei plante. Însă pentru a atinge potențialul maxim de producție, fermierul sucevean oferă culturii sale cea mai bună protecție împotriva buruienilor.

    Erbicidul Souverain OD a venit ca o alegere firească, atât datorită eficienței pe care o are în combaterea buruienilor, cât și formulei care permite aplicarea în faze avansate de dezvoltare a culturii.

    ”Produsul Souverain s-a aplicat când porumbul avea 9-10 frunze, ceea ce alte produse își lasă amprenta oarecum pe plantă, creează un stres pentru plantă, iar ceea ce am observat la Souverain este că stresul a fost foarte, foarte mic. A luat toate buruienile și chiar au fost buruieni destule, infestarea a fost destul de mare cu buruieni”, a explicat fermierul.

    Souverain OD oferă un spectru larg de combatere a buruienilor anuale graminee și cu frunză lată în cultura de porumb. Acest erbicid are o selectivitate excelentă asupra culturii și o acțiune rapidă prin stoparea creșterii buruienilor, încă din postemergența timpurie. În plus, Souverain OD oferă flexibilitate față de momentul aplicării. Astfel că, se poate folosi în două moduri:

    • 2 treceri (1l/ha la 2-5 frunze ale porumbului si 1 l/ha la 5-9 frunze)
    • sau 1 trecere (2 l/ha – doză șoc, dacă se intră târziu și este grad mare de infestare)

    Souverain OD este un erbicid polivalent pe bază de sulcotrione (familia chimică tricetone) şi de nicosulfuron (familia chimică sulfonilureice), care acţionează prin inhibarea HPPD (p-hidroxifenil dioxigenază) pentru combaterea buruienilor anuale graminee și cu frunza lată. Acesta acţionează sistemic, fiind absorbit de plante prin frunze și rădăcină.
    Sulcotrione este absorbit în principal prin frunze, dar şi prin rădăcini. Substanţa este transmisă prin sevă și cauzează albirea și moartea buruienilor în decurs de 3-4 zile de la aplicare. Modul de acţiune a erbicidului prin rădăcini creşte în condiţii de umezeală.

    Souverain OD – erbicid selectiv pentru porumb

    Nicosulfuronul acţionează în principal prin absorbţie la nivelul frunzelor, și într-o măsură mai mică prin intermediul rădăcinilor. Are o acţiune sistemică, fiind purtat de xilem și floem în părţile active ale plantei şi cauzând oprirea imediată a creșterii și distrugerea progresivă a buruienilor.

    Combinaţia dintre cele două substanţe active permite produsului Souverain OD să controleze un spectru foarte larg de buruieni anuale cu frunză lată și graminee din cultura de porumb.

    În tehnologia de producție, Ștefan Chiriac a aplicat și aminoacizi, sub forma produsului Delfan Plus, aflat tot în portofoliul Chemark Rom, pentru stimularea dezvoltării plantelor și creșterea toleranței la stres.

    Relația dintre Ștefan Chiriac și Chemark Rom a început în urmă cu 2 ani, iar fermierul este tot mai mulțumit atât de produse, cât și de relația cu reprezentanții companiei. ”Eu colaborez cu Chemark cam de 2 ani și lucrez foarte, foarte bine. Pe viitor îmi propun să lucrez tot mai mult. Avem o colaborare foarte frumoasă și cu reprezentantul companiei, care tot timpul îmi dă sfaturi, ne sfătuim împreună, mergem în câmp, vizităm culturile, ceea ce contează mult pentru mine”.

    Detalii despre toate produsele Chemark Rom, dar și modalitățile în care puteți contacta reprezentanții zonali ai companiei se găsesc pe www.chemarkrom.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an

    Ultimele știri

    Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE