• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 3.000 de euro pe lună pentru un combainier. Fermier: ”Dacă trage, îi mai măresc salariul”

    Angelica Lefter -

    Un salariu extrem de atractiv în perioada campaniei de recoltat pentru cei dispuși să lucreze sezonier. Până la 3.000 de euro pe lună poate câștiga un operator pe o combină modernă, într-o fermă care face și prestări de servicii pentru agricultori.

    Un anunț postat pe internet a stârnit numeroase reacții. Fermierul Alexandru Florin Florea, din localitatea Pielești, județul Dolj, a arătat că este în căutarea unui operator pentru o combină cu care se fac prestări de servicii la recoltat. Plata pe ziua de lucru este de 500 de lei, ceea ce înseamnă că, într-o lună muncită zilnic, se poate ajunge la un venit de 15.000 de lei, echivalentul a 3.000 de euro.

    ”Caut combainier pentru campania agricolă de recoltat 2023 (orz, grâu, rapiță, floarea-soarelui). Se lucrează pe combină Claas Lexion 570 cu climatizare, revizie totală făcută anual, heder cu lățime de 7,5 metri cu auto-contur. Caut persoană doar cu experiență pe combină, cu permis categoria B cel puțin, care sa nu fie consumator de băuturi alcoolice în timpul lucrului și dispus să se deplaseze în județele Dolj, Olt, Vâlcea și Mehedinți ( combina face prestări servicii). Combainierul trebuie să își sufle și greseze zilnic combina (nu caut om doar pentru a manevra volanul). Ziua de lucru este plătită cu 500 de lei (se va lucra în jur de 30 de zile la păioase și 20-30 zile la plante prășitoare). Atenție, caut doar om cu experiență pe combină!”, a scris fermierul pe pagina sa de Facebook.

    Folosirea unor noi utilaje agricole la recoltat necesită experiență

    Prestări de servicii cu patru combine

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO a luat legătura cu fermierul pentru a afla dacă a primit telefoane în urma anunțului postat pe grupurile de agricultori de pe Facebook. Am aflat astfel că oferta este încă deschisă pentru că sunt mai multe posturi disponibile.

    ”Am găsit un om, dar am nevoie de doi sau trei oameni. Sunt un fermier micuț, dar fac și prestări servicii de aceea am nevoie de combainieri sezonieri. Avem 150 de hectare cu grâu, rapiță, floarea-soarelui, dar de acestea ne ocupăm în familie, eu și tatăl meu. Avem nevoie pentru activitatea de prestări servicii de om cu experiență pentru că sunt utilaje pe care nu poți angaja un începător. Avem în total patru combine, dintre care una mai micuță, dar toate au fost cumpărate cu mari eforturi, nu au fost ieftine deloc”, ne-a explicat Alexandru Florea. După ce a publicat aseară anunțul, a găsit și primul doritor cu care s-a înțeles pentru colaborare. ”Am găsit un om care era exact ce căutam, avea experiență, era aproape de mine, dar mi-a promis că vine până în ziua în care am recoltat. Atunci nu mi-a mai răspuns la telefon, n-am mai știut nimic de el”, a povestit tânărul fermier doljean.

    Se caută oameni cu experiență în operarea mașinilor de recoltat

    Prima cerință pentru munca pe combină este experiența operării unui astfel de utilaj. ”Nu pot angaja un om pe care să-l școlesc sau să își bată joc de utilaj, să-l lovească. Trebuie să aibă permis categoria B, minim, să nu consume băuturi alcoolice în timpul programului și să fie serios, să-și greseze și să-și sufle combina, să o pregătească în fiecare zi. Și eu și tatăl meu lucrăm pe combină, deci am pretenția să facă măcar pe jumătate cât fac eu, că sunt meticulos”, a mai spus Alexandru Florin Florea pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Combainier în campania de vară – 500 de lei pe zi

    Salariul nu este deloc mic, de aceea există foarte mulți doritori, dar puțini se încadrează, însă, în cerințele postului. Fermierul Alexandru Florin Florea a explicat că pentru o zi de lucru oferă cazare, hrană și 500 de lei minim. Dacă combainierul lucrează peste norma minimă stabilită, acesta poate câștiga chiar și mai mulți bani.

    ”Sunt mulți care vor să vină doar pentru bani, mi-au dat mesaj foarte mulți. Am fost prevenit de către un prieten că vor fi persoane care nu au experiență și vor să facă asta doar pentru bani. Ziua de lucru este de 500 de lei, asta în condițiile în care îi asigur cazare și masă. Combinele sunt de capacități mari, pot face undeva la 60 de hectare pe zi, dar eu am pus un minim de 20 de hectare pe zi, dar dacă trage și face 40-60 de hectare eu îi măresc salariul. Nu va rămâne angajat la noi permanent, pentru ferma mea am un angajat permanent, dar pentru prestări-servicii nu pot, recoltatul fiind o activitate sezonieră”, a punctat tânărul fermier Alexandru Florin Florea, care a menționat că a plecat de la zero acum 3 ani în activitatea de prestări servicii în agricultură și a reușit deja să achiziționeze trei mari utilaje.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!