• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Record la APIA! România se apropie de 10 milioane de hectare înscrise la subvenții în acest an!

    Roxana Dobre -

    Campania APIA 2023 pentru subvențiile pe suprafață și cap de animal a fost încheiată la 31 mai cu succes de APIA, a anunțat directorul agenției de plăți, Adrian Pintea. Potrivit acestuia, suprafața este în continuă creștere, anul acesta majorându-se cu 22.000 de hectare comparativ cu 2022.

    APIA a încheiat ieri, miercuri – 31 mai, campania de primire a cererilor pe suprafață și cap de animal, iar cifrele finale pentru intervalul fără penalizări arată că au fost depuse 755.810 de cereri pentru 9,95 milioane de hectare. Anunțul a fost făcut de șeful APIA, Adrian Pintea, într-o informare publicată pe pagina sa de socializare astăzi, joi – 1 iunie.

    Citiți și: Fermier în vârstă de 100 de ani, sprijinit de APIA Satu Mare să își depună cererea pentru subvenții

    Șeful APIA, Adrian Pintea, a anunțat încheierea cu succes a campaniei pentru primirea cererii de plată, campania 2023

    Adrian Pintea: Am finalizat primirea cererilor de plată 

    Șeful APIA a făcut și o comparație a campania actuale cu cea din 2022, când fermierii au depus în număr mai mare cereri dar suprafața a crescut în acest an, semn că din nou producătorii agricoli au comasat terenurile agricole.

    ”Am finalizat primirea cererilor de plată în campania 2023! Numărul cererilor primite până la 31 mai 2023, fără penalități, este de 755.810, pentru o suprafață de 9,95 milioane de hectare. Comparativ cu depunerile din campania anterioară, numărul cererilor a scăzut cu 34.000, dar suprafața este în continuă creștere, anul acesta crescând cu 22.000 de hectare!”, a menționat directorul APIA, Adrian Pintea.

    APIA a încheiat campania de anul trecut cu o suprafață de 9.902.113 hectare și 778.552 de cereri unice de plată. Astfel, încet dar sigur, suprafața pentru care se plătesc subvenții agricole se apropie de pragul de 10 milioane de hectare.

    Citiți și: Adrian Pintea, APIA: Termenul limită până la care trebuie semnată cererea unică pentru subvenții

    Șeful APIA, mesaj pentru fermieri și angajații agenției

    Adrian Pintea a transmis și un mesaj de mulțumire pentru implicarea de care au dat dovadă, pentru funcționarii agenției dar și fermierii care au fost alături de aceștia campania 2023 ”care a venit cu provocările aduse de schimbările din PNS 2023-2027”.

    ”Le mulțumesc tuturor colegilor mei care s-au mobilizat exemplar, ca de fiecare dată, și care au înțeles că munca în echipă, devotamentul și implicarea reprezintă pașii spre succes! Transmit aprecierile mele fermierilor români care au fost alături de noi în această campanie deloc ușoară, o campanie care a venit cu provocările aduse de schimbările din PNS 2023-2027.  Echipa APIA a demonstrat că performanța constă în multe ore de muncă, în perseverență și în spiritul bunei colaborări cu toate instituțiile implicate în această activitate! Felicitări tuturor! Continuăm să ne îndeplinim obiectivele cu același profesionalism și implicare!”, a conchis șeful APIA.

    Fermierii care nu s-au încadrat în termenul de 31 mai mai au timp până la 9 iunie să depună cererea la APIA dar cu penalizări de 1 % pe zi, cumulativ pentru fiecare zi de întârziere. De menționat că până luni, 5 iunie inclusiv funcționarii APIA se află într-o mini-vacanță dată de stat dar fermierii pot completa cererea de plată online în aplicația IPA Online.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till