• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Oierii români pot exporta ovine în Maroc! Șeful ANSVSA a aprobat modelul de certificat sanitar-veterinar

    Roxana Dobre -

    Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a deschis exportul de ovine pentru piaţa marocană, odată cu aprobarea modelului de certificat sanitar veterinar. Documentul a fost semnat oficial de dr. Alexandru Bociu, preşedintele ANSVSA şi dr. El Abrak Abderrahman, director al patrimoniului zootehnic şi vegetal din cadrul Biroul Naţional de Securitate Sanitară a Produselor Alimentare din Maroc.

    Dr. Alexandru Bociu, preşedintele ANSVSA a anunțat pe pagina sa de socializare semnarea oficială a documentului care aduce noi oportunități pentru crescătorii români de ovine.

    ”Mandatul meu presupune, printre multe responsabilități, una care o excede pe toate, o responsabilitate de țară. Mai exact, o responsabilitate, care se află, ca și anvergură, în vecinătatea misiunilor diplomatice: promovarea valorilor naționale dincolo de granițele țării.  Dechiderea unor noi piețe de desfacere, fructificarea unor noi oportunități la nivel internațional, identificarea necesităților autohtone a unor potențiali parteneri intra și extra comunitari și plierea pe multiplele interese ale statelor cu care instituția, pe care o coordonez, relaționează”, a specificat șeful ANSVSA în mediul online.

    Citiți și: O delegație din Maroc a venit în România să negocieze un acord pentru exportul de ovine

    ANSVSA deschide exportul de ovine pentru piaţa marocană
    Vizita reprezintă un pas important în dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre România şi Maroc în domeniul ovin, oferind o nouă piaţă de export pentru crescătorii de oi din România

    Oficialii marocani – în fermele românești de ovine

    Potrivit șefului ANSVSA, la sediul insituției a fost aprobat modelul de certificat sanitar veterinar pentru exportul de ovine din România în Maroc, destinate abatorizării. Mai mult, de-al lungul a trei zile, delegația marocană, alcătuită din reprezentanți ai Biroului Național de Securitate Sanitară a Produselor Alimentare, a realizat o vizită în România în perioada 9-11 Mai.

    ”Nu este o înșiruire de termeni sofisticați.Sunt puncte cheie și deziderate ale mandatului meu, pe care le duc deja la îndeplinire. Astăzi am mai parcurs o pagină istorică a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Am avut deosebita plăcere să cunosc oameni implicați, preocupați de ideologii comune cu ale noastre, chiar dacă profesează pe un alt continent și care sunt concentrate în jurul ideii de securitate alimentară”, a mai transmis specialistul.

    Citiți și: O nouă piață de export pentru ovinele din România! Acordul, în curs de finalizare

    Delegația marocană, în vizită la fermele de ovine din România
    Discuții la ferma de ovine, vizitată de delegația ANSVA și oficiali marocani

    Potrivit lui Alexandru Bociu, delegația marocană a fost interesată de organizațiile profesionale naționale din domeniul ovin și de o vizită la ferme de carantină, care includ procedurile specifice de control la îmbarcare.

    ”Am vizitat ferme și complexe abatoriale autohtone de excepție, acolo unde operatorii economici au transformat sediul propriilor companii în cea de-a doua casă. Sunt persoane de o uriașă performanță profesională și de o reală calitate morală, care pur și simplu își dedică întreaga viață în scopuri veterinare, care depășesc profituri materiale și alte interese strict contractuale și financiare”, a mai spus Bociu.

    Succes pentru ANSVSA, în privința unei noi piețe de export a ovinelor

    Dr. Alexandru Bociu, preşedintele ANSVSA a punctat importanța pe care o are noua piață de desfacere a ovinelor dar nu și-a ascuns nici mândria că acest succes s-a derulat sub mandatul său.

    ”Este vorba, mai degrabă, despre pasiunea profesională totală a acestor oameni și despre dorința lor de a se apropia cât mai mult posibil de punctul de perfecțiune. Au adânc săpat în mentaliate conștiința lucrului ireproșabil executat. Semnarea bilaterală a modelului de certificat sanitar pentru exportul în Maroc a ovinelor din România destinate abatorizării este un vârf de lance în privința deschiderii și cooptării continentului african. România poate! Are și cu ce! Trebuie doar să știm să ne promovăm! Să scoatem la iveală ceea ce există deja și nu trebuie inventat: materie primă veterinară înalt competitivă la nivel internațional!”, a mai spus specialistul.


    Te-ar mai putea interesa

    Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!