• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un nou punct vamal de frontieră între România și R. Moldova, inaugurat în Bumbăta, Vaslui

    Roxana Dobre -

    Un nou punct internațional de trecere a frontierei de stat dintre România și Republica Moldova, situat pe raza județului Vaslui, a fost inaugurat în prezența președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu. Prin punctul de intrare vor avea loc operațiuni de import și tranzit de produse alimentare de origine nonanimală și furaje.

    Un nou punct internațional de trecere a frontierei de stat dintre România și Republica Moldova a fost deschis oficial astăzi, marți – 23 mai, potrivit unui comunicat al ANSVSA.  Acesta este situat pe raza județului Vaslui, în localitatea Bumbăta, comuna Vetrișoaia. La deschiderea au participat miniștrii Afacerilor Interne ai României, Lucian Nicolae Bode și Republicii Moldova, Ana Ravenco, ministrul Tranporturilor și Infrastructurii, Sorin Mihai Grindeanu și președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu.

    Citiți și: Oierii români pot exporta ovine în Maroc! Șeful ANSVSA a aprobat modelul de certificat sanitar-veterinar

    Un nou punct internațional de trecere a frontierei de stat dintre România și Republica Moldova a fost inaugurat astăzi (foto: Rosian Vasiloi/Facebook)

    Prin noul punct de intrare se va face import și tranzit de produse alimentare de origine nonanimală și furaje

    Potrivit ANSVSA, deschiderea punctului vamal de frontieră Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) are ca scop fluidizarea traficului rutier internațional la punctele de trecere a frontierei dintre România și Republica Moldova și Ucraina, precum și reducerea timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat.

    Prin punctul de intrare Bumbăta vor avea loc operațiuni de import și tranzit de produse alimentare de origine nonanimală și furaje. Traficul este limitat, la acest moment, la autovehicule cu greutatea maximă de 3,5 tone.

    Controlul sanitar – veterinar și pentru siguranța alimentelor al produselor care fac obiectul activităților de import și tranzit, derulate prin acest punct vamal de frontieră, va fi asigurat de personal de specialitate din cadrul DSVSA Vaslui.

    Citiți și: Controale la depozitele unde ajung cereale din Ucraina. Bociu, ANSVSA: Autoritățile își fac treaba!

    Investiții de 340.000 de lei

    Pentru operaționalizarea acestui punct de trecere au fost alocate fonduri bugetare în sumă de 340.000 de lei din care au fost asigurate infrastructura (ansamblu de trei containere metalice), aparatura de comunicații și informatică, logistica și utilitățile necesare desfășurării activității specifice de control oficial la frontieră.

    ”ANSVSA va colabora permanent cu celelalte instituții responsabile pentru identificarea de noi măsuri menite să eficientizeze și să fluidizeze transportul de mărfuri”, mai menționează instituția.

    La eveniment au participat și prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, subprefectul Mircea Gologan, subprefectul Dorin-Neculai Apostu, primarul localității Vetrișoaia, Corneliu Stîngă și Mihai Ponea, secretar general al ANSVSA.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată