• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Refacerea habitatelor, un proiect respins de Comisia AGRI din Parlamentul European. Ce urmează

  Roxana Dobre -

  Proiect de lege pentru fermieri, respins printr-un vot care a avut loc marți la Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI) din Parlamentul European (CE). Statele membre UE ar fi urmat să  primească 100 de miliarde de euro pentru refacerea habitatelor naturale în agricultură, păduri, oceane și, de asemenea, în zonele urbane.

  Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI) a respins marți, 23 mai, printr-un vot cu o majoritate clară proiectul de lege pentru refacerea habitatelor naturale, care presupunea mai multe măsuri pentru fermieri. Dacă propunerea ajunge în Parlamentul UE, probabil că votul va fi unul strâns.

  Citiți și: Infringement pentru România din cauza poluării aerului și a neprotejării siturilor Natura 2000

  Proiectul pentru refacerea habitatelor naturale a fost respins de Comisia pentru Agricultură din Parlamentul European

  Comisia AGRI a respins propunerea de Lege pentru refacerea habitatelor naturale cu un vot majoritar

  În ciuda presiunilor din partea Comisiei European (CE), Comisia AGRI a respins propunerea de Lege pentru refacerea habitatelor naturale printr-un vot cu o majoritate clară. Membrii comisiei au cerut CE să prezinte o nouă propunere, revizuită. Avizul neobligatoriu privind respingerea propunerii a fost depus de Grupul PPE.

  Miercuri, 24 mai, Comisia Europeană pentru Pescuit (PECH) a respins de asemenea propunerea. După cum informează portalul de știri Euractiv, legea va fi discutată în Comisia pentru mediu (ENVI) pe 15 iunie. Dacă Comisia pentru mediu înaintează proiectul plenului Parlamentului European, votul ar trebui să aibă loc în luna iulie.

  Citiți și: Mai mulți europarlamentari au cerut demisia comisarului european pentru Agricultură

  Acord al Comisiei Europene în spatele ușilor închise?

  Europarlamentarul PPE Anne Sander speră că proiectul de lege pentru refacerea habitatelor naturale va fi respins de majoritatea deputaților europeni în iulie. La rândul său, Copa-Cogeca, organizația-umbrelă a asociațiilor de fermieri și cooperative europene, a vorbit despre ”șantajul” pe care CE l-a exercitat în prealabil în cadrul Comisiei pentru Agricultură.

  Copa-Cogeca salută decizia Comisiei AGRI. Din punctul de vedere al organizațiilor umbrelă, propunerea nu este rațională și se situează departe de realitate. Pentru a putea accepta legea în forma în care se află acum, aceasta ar trebui revizuită semnificativ.

  Punctul de vedere al fermierilor ar trebui inclus și luat în considerare de către Comisia pentru Mediu. Cu criticile lor, ambele organizații se îndreaptă și către Comisia Europeană cu încercarea acesteia de a-și atinge obiectivul prin amenințări și tranzacții de tip backdoor.

  Social-democrații vor să aprobe legea pentru refacerea habitatelor naturale 

  Vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans, a susținut din nou legea pentru refacerea habitatelor naturale săptămâna aceasta. El a explicat că starea naturii pe terenurile agricole trebuie îmbunătățită fără ca terenul să fie dat deoparte. Colega parlamentară a lui Timmerman, Maria Noichl, a spus că schimbările climatice, pierderea speciilor și fertilitatea mai scăzută a solului, odată cu deficitul tot mai mare de apă, amenință agricultura.

  Sergiy Moroz de la Biroul European de Mediu s-a plâns că Comisia pentru Agricultură a luat o decizie conștientă de a submina Pactul Verde European și angajamentele UE. Acum este de competența membrilor Comisiei pentru Mediu să abordeze amenințările și să restabilească ecosistemele.

  Conservarea naturii pe terenuri agricole fără scoatere din circuitul agricol

  Potrivit portalului Euractiv, obiectivele obligatorii din punct de vedere juridic pentru refacerea terenurilor degradate și creșterea biodiversității se află în centrul Legii pentru refacerea habitatelor naturale. Până în 2030, elemente de peisaj pentru conservarea naturii urmează să fie înființate pe 10 la sută din terenul agricol, suprafețele nefiind obligate să fie scoase din circuitul agricol. Statele membre UE urmează să primească 100 de miliarde de euro pentru refacerea habitatelor naturale în agricultură, păduri, oceane și, de asemenea zonele urbane.

  Pentru zonele terestre și maritime în ansamblu, obiectivul este de a efectua măsuri de restaurare la 20% până în 2030. Până în 2050, măsurile urmează să fie extinse la toate ecosistemele care trebuie restaurate. Legea pentru refacerea habitatelor naturale face parte din Strategia UE pentru biodiversitate.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenția APIA care ajunge acum în conturi! Suma transferată către beneficiari! Anunț de ultimă oră pentru tinerii care vor să acceseze ajutorul de 70.000 de euro! Preț vită adultă. Cât se plătește la abator și în ferme

  Ultimele știri

  Legume care se pot cultiva după castraveți Semnal de alarmă: Prețul cărnii de porc în viu a scăzut cu 1 leu/kg în ultimele două săptămâni Fermierii mici sunt în cel mai mare pericol să își piardă fermele