• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Șeful ANSVSA: Facem toate eforturile să actualizăm anul acesta tarifele medicilor veterinari

    Roxana Dobre -

    Tarifele decontate medicilor veterinari pentru serviciile prestate urmează să fie actualizate, a anunțat președintele Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu.

    Invitat în ediția de ieri, luni – 29 mai a emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție TVR și Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Alexandru Bociu, a anunțat că tarifele medicilor veterinari de liberă practică vor fi actualizate. Oficialul a menționat că acestea nu au mai fost schimbate din 2013.

    ”În perioada imediat următoare vom face toate eforturile să încercăm să actualizăm și tarifele, pentru că tarifele medicilor veterinari de liberă practică sunt neactualizate din 2013”, a punctat Alexandru Bociu în cadrul emisiunii Agrostrategia. 

    Citiți și: Viorel Andronie, CMVRO: Sperăm ca anul acesta să fie adoptate noile tarife pentru serviciile veterinare

    Medicii veterinari au avertizat că tarifele practicate în prezent sunt inacceptabile

    Prof. dr. Viorel Andronie, președintele Colegiului Medicilor veterinari din România (CMVRO) a atras atenția public că tarifele pe care medicii veterinari le practică în prezent sunt total inacceptabile.

    ”Sperăm și cred că vom reuși ca cel puțin anul acesta să fie adoptate noile tarife. Cel puțin din punct de vedere al Colegiului, noi ne-am făcut treaba în sensul că am fost solicitați să participăm la fundamentarea lor, să punem la dispoziție o propunere din punct de vedere al activității profesionale, cu susținere în spate financiară, urmând ca ANSVSA să dea drumul la procesul de legiferare”, a menționat prof. dr. Viorel Andronie în cadrul emisiunii Zootehnia Inteligentă cu Radu Antohe, o producție Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Citiți și: Șeful ANSVSA: ”Este al doilea an consecutiv când medicii veterinari de liberă practică beneficiază de buget la timp”

    Alexandru Bociu, ANSVSA: ”S-a creat liniște în sistemul veterinar”

    Alexandru Bociu, președintele ANSVSA, a punctat în cadrul emisiunii Agrostrategia că rolul medicilor veterinari de pe teritoriul României este de a da sprijin fermierilor și de a încuraja producția autohtonă.

    ”De aceea vin cu un mesaj către ei și, încă o dată, le adresez rugămintea de a da tot suportul dezvoltării producției autohtone. De la începutul mandatului meu am spus colegilor să dea dovadă de unitate și responsabilitate colectivă. Mă bucur că s-a întâmplat acest lucru și le spuneam tuturor, chiar de Ziua Medicului Veterinar, că într-adevăr s-a creat liniște în sistemul veterinar. Actuala conducere (a ANSVSA – n.r) nu și-a dorit decât să dea dovadă de normalitate, să putem să funcționăm în liniște pentru a asigura cetățenii că ceea ce pun pe masă este sigur Pentru că, repet, dictonul nostru este ”De la furcă, la furculiță”. Și fiecare verigă din acest lanț este supusă unor rigori sanitar-veterinare de la care nu se face rabat”, a mai spus dr. Bociu. Acesta a reamintit că pentru medicii veterinari concesionari, este al doilea an consecutiv când beneficiază de salarii la timp, după ce aceștia au avut probleme în trecut cu încasarea indemnizațiilor.

    Agrostrategia – TVR 1. Invitat: Alexandru Bociu, ANSVSA (29.05.2023)


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată