Comerţ alimentar

Importurile sugrumă industria națională a laptelui. Dorin Cojocaru, președinte APRIL: Vânzările la lactate românești au scăzut cu 25%

Embargoul rusesc a afectat profund piața produselor lactate produse în România. Potrivit președintelui Asociației Patronale Române din Industria Laptelui – APRIL, față de anul trecut, vânzările din lunile septembrie și octombrie au fost cu 25% mai mici din cauză că în comerțul intern au intrat cantităţi mari de lactate produse în UE.

Vânzările de lapte produs în România merg foarte prost în ultimele două luni şi au scăzut cu 25% faţă de intervalul septembrie-octombrie 2013. De vină sunt scăderea puterii de cumpărare, care a diminuat consumul, dar, în primul rând, cantităţile mai mari de produse intrate pe piaţa românească din UE, la preţuri mici, după embargoul impus de Rusia”, a declarat Dorin Cojocaru, președintele APRIL, pentru Mediafax.

Din acest motiv, producătorii de lapte au ajuns să rămână în depozite cu stocuri de marfă mai mari decât în oricare dintre ultimii ani. “Sunt multe ferme mari cu stocurile până la tavan. Cele 150 de fabrici de lactate din România au pe stoc marfă pentru şase luni, în special lapte praf, caşcavaluri şi brânzeturi”, a adăugat Cojocaru.

Oficialul patronatului se teme că numărul fermelor va scădea drastic în următorul an, pentru că procesatorii români încep să piardă competiţia cu cei din UE, care vin cu preţuri mai mici.

DSC_0973Domnul Dorin Cojocaru revine mâine – sâmbătă, 25 octombrie, în platoul emisiunii Cultivat în România

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!