• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ziua Câmpului de Cercetare-Dezvoltare, ediția 2023. Vineri, 9 iunie la Platforma Expo a SCDA Lovrin

  Roxana Dobre -

  Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin, în parteneriat, cu Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice ”Gheorghe Ionescu-Siseşti” – ASAS București și Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, organizează a VIII-a ediție ”Ziua Câmpului de Cercetare-Dezvoltare” vineri, 9 iunie, ora 09:00, în cadrul Platformei Expo a SCDA Lovrin.

  ”Ziua Câmpului de Cercetare-Dezvoltare” este un eveniment special de demonstrații, discursuri și alte activități axate pe o temă centrală privind “tehnologiile de cultură la rapiță și cereale păioase”, organizate pe parcursul unei zile pentru a promova noi practici și a aduce recunoaștere fermierilor și lucrătorilor agricoli de succes. Evenimentul prezintă cele mai noi și interesante evoluții în agricultură.

  Citiți și: Vineri, pe 9 iunie, fermierii din toată țara sunt invitați la Ziua Câmpului 2023, la SCDA Lovrin

  Ziua Câmpului de Cercetare Dezvoltare a fost un real succes și în 2022

  Ce vor găsi fermierii la Ziua Câmpului de Cercetare-Dezvoltare, ediția 2023 

  Organizatorii transmit că cercetarea nu mai este o activitate limitată doar la experimentul stațiunilor sau al laboratoarelor. ”Răspundem cerințelor fermierilor prin rezultatele cercetărilor aplicative efectuate în condiții concrete, în funcție de particularitățile diferitelor areale de cultură”, arată SCDA Lovrin.

  Această zi specială aduce împreună cercetarea, fermierii și producătorii, răspunzând provocărilor complexe și ambițioase precum: tehnologii sustenabile, producția mai mare și mai durabilă, indici de calitate mai buni, protejarea diversității ecosistemelor, a fertilității solului, a calității aerului și a apei, precum și satisfacerea cererii tot mai mari de alimente cu produse de calitate, sănătoase și nutritive, într-un context climatic modificat.

  Toți fermierii sunt invitați

  Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare Agricolă Lovrin subliniază în invitația pentru fermieri că fără cercetare și inovare tehnologică nu putem pune în aplicare o gestionare adecvată a resurselor tot mai afectate cum ar fi solul și apa, sau să reducem emisiile cu impact climatic major, prin intermediul unor tehnici inovatoare și al unor bune practici în agricultură și zootehnie, sau să dezvoltăm noi genotipuri (soiuri, hibrizi) mai adaptate la schimbările climatice.

  ”În prezent, societatea impune agriculturii obiective suplimentare și noi priorități: să producă mai mult și într-un mod durabil, ținând cont de relația dintre producția de alimente și sănătate; să utilizeze terenul și teritoriul într-un mod durabil; să protejeze peisajul, biodiversitatea ecosistemelor, fertilitatea solului, calitatea aerului și a apei; să prevină sau să atenueze efectele schimbărilor climatice”, menționează instituția de cercetare.

  La eveniment sunt invitați toți fermierii interesați pentru a vedea și a evalua genetica și tehnologia de cultură la rapiță și cereale păioase.

  Program Ziua Câmpului de Cercetare-Dezvoltare – ediția 2023 

  Mai multe detalii puteți obține la contactele: scdal@yahoo.com, office@scdalovrin.com sau telefon: 0256.381.401

  Locația exactă aici:

  Cum ajungeți la evenimentul Ziua Câmpului de Cercetare-Dezvoltare 2023


  Te-ar mai putea interesa

  Micii fermieri – sprijin de 37.000 de euro pe fermă. Decizia, la nivel european Județul unde se câștigă la cules de cireșe mai bine ca în Spania. Zilierii primesc 100 euro/zi Noi alerte meteo. ANM avertizează cu privire la un fenomen periculos în următoarele două zile

  Ultimele știri

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Start fonduri europene pentru achiziția de utilaje! Proiectele se depun de marți, 25 iunie, la AFIR Bogdan Cățoi, fermier: La cultura de grâu am recoltat sub 700 de kilograme la hectar