• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Porumbul Fundulea 376 a stârnit interesul fermierilor la AGROSHOW 2023

    Roxana Dobre -

    Rodbun s-a alăturat în acest an platformei AGROSHOW din Iepurești, județul Giurgiu, din cadrul fermei Agromad Crops. Compania cu acționariat 100% românesc a venit în fața fermierilor cu gama proprie de fertilizanți foliari – Fertilland, dar și cu o surpriză: porumbul Fundulea 376, comercializat în exclusivitate.

    Pentru fermierii care cultivă genetică românească, faptul că Rodbun este furnizor exclusiv de Fundulea 376 nu este o noutate. Dar pentru cei care sunt în căutarea unui porumb rustic și rezistent la secetă, prezentarea de la standul companiei a venit cu informații extrem de utile. Astfel, ei au aflat că F376, un porumb în continuare cultivat pe suprafețe importante în țara noastră, este un hibrid simplu de porumb semitardiv, cu buna adaptabilitate la condițiile variate de cultură. Cu un potențial genetic de producție ce se apropie de 15 tone la hectar, acest porumb valorifică excelent condițiile dificile de cultură, cu deficit de precipitații. De precizat însă pentru cei care iau în calcul ca primăvara viitoare să pună Fundulea 376, că stocurile sunt limitate, iar comenzile trebuie făcute din timp, cum este cazul tuturor hibrizilor valoroși.

    La fel de mare este interesul și cererea pentru mazărea Alvesta, de asemenea din portofoliul Rodbun. ”Este o mazăre afilă, cu creștere rapidă în primele stadii de vegetație, rezistență foarte mare la cădere și productivitate foarte bună, având un coținut ridicat de proteină. Prezintă o toleranţă bună la secetă și rezistență bună la boli face din aceste soiuri cea mai bună alegere a fermierilor”, potrivit specialiștilor Rodbun. În plus, o caracteristică importantă a soiului de mazăre Alvesta este boaba de culoare galbenă, ușor de comercializat. ”Soiul este în portofoliul nostru de 7 ani de zile cu rezultate bune mai ales pe partea de sud a țării, unde avem producții cuprinse între 3,5 și 4,2 tone la hectar, bineînțeles condiționate de ani cu precipitații”, a precizat Claudiu Melu, Director Zonal Rodbun Județele Giurgiu și Teleorman și cel care a susținut prezentarea de la standul companiei în cadrul evenimentului de astăzi, luni – 12 iunie.

    Claudiu Melu, Director Zonal Rodbun Giurgiu și Teleorman

    În cadrul platformei, din portofoliul Rodbun s-a aplicat în acest an pe un lot de grâu fertilizantul foliar Fertilland. Acesta s-a asigurat culturii în T3, în amestec cu fungicidul pe bază de tebuconazol. ”După cum bine vedeți atât paiul cât și frunza stindard se mențin în continuare destul de verzi având în vedere precipitațiile destul de mici căzute pe această suprafață„, a subliniat Claudiu Melu în fața fermierilor prezenți la turul în platforma de la Iepurești, județul Giurgiu.

    AGROSHOW este un proiect realizat în premieră în România, o colaborare între o formă asociativă – Asociația Forța Fermierilor, și o fermă cunoscută – Agromad Crops, care acoperă tot timpul anului și toate culturile importante pentru agricultura românească – grâu, rapiță, floarea-soarelui și porumb. Anul trecut, platforma a inclus și o cultură de mazăre, iar în acest an s-au prezentat loturi de genetică nouă de triticale, orz, orzoaică și ovăz. Anual sunt organizate două evenimente la platformă – unul dedicat culturilor de toamnă și celălalt dedicat culturilor de primăvară.

    Anul acesta, companiile partenere ale AGROSHOW sunt, în ordine alfabetică: AGROMEC Vlad Țepeș, BASF, CARTAGRIS – Cartare Agrochimică, CIPROMA, CORTEVA AGRISCIENCE, DAYMSA, GARDEN CENTER, LIMAGRAIN, NATUREVO, NETAFIM, NUFARM, OGOR, RAGT, REINKE, RODBUN, SAATEN UNION.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații