• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vin ploile! ANM anunță precipitații de până la 60 l/mp, dar și un nou val de caniculă

    Roxana Dobre -

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru zilele următoare și anunță un nou val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat dar și ploi.

    ANM a emis astăzi, miercuri – 19 iulie, mai multe avertizări meteo care anunță vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale dar și un nou val de căldură.

    Citiți și: Culturile fermierilor din Timiș, distruse de grindină. Agra Asigurări: Pagubele se ridică la 15 milioane de lei

    Prognoza actualizată pentru 19 și 20 iulie

    Avertizare meteorologică

    Cod Galben de ploi până mâine, joi – 20 iulie

    Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
    Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 10:00

    În intervalul menționat, la început în Banat, iar spre seara și noaptea și în Oltenia, vestul Munteniei, Maramureș și local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

    Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, până mâine, joi – 20 iulie

    Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 18:00 – 20 iulie, ora 10:00
    Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

    În intervalul menționat în Banat și vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp).

    Județele unde vor avea loc ploi pe 19 și 20 iulie

    Citiți și: Cum va fi vremea în luna iulie. Caracterizarea meteo pentru cea mai fierbinte lună din an

    Cod Galben de caniculă, pentru 19 iulie 

    Interval de valabilitate: 19 iulie
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

    Valul de căldură se va menține în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

    Cod Portocaliu: Val de căldură, pentru ziua de 19 iulie

    Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat
    Interval de valabilitate: 19 iulie
    Zone afectate: județele Dolj, Olt și Teleorman

    În județele Dolj, Olt și Teleorman se vor înregistra temperaturi maxime de 38…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste 20…22 de grade.

    Un nou val de căldură, anunțat de ANM

    Atenționare meteorologică

    Cod Galben: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat pentru ziua de 20 iulie

    Interval de valabilitate: 20 iulie
    Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

    Valul de căldură se va menține în Muntenia, Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei și Olteniei. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

    Conform unei note a ANM, valul de căldură și disconfortul termic vor persista, îndeosebi în regiunile sudice și în următoarele zile.

    Cod Galben de caniculă pentru ziua de 20 iulie


    Te-ar mai putea interesa

    Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură