Fermieri de succes

Jihad El-Khalil, al treilea cel mai puternic fermier din România, și-a extins imperiul și în Banat

Ibrahim Jihad El-Khalil este, potrivit Agrointeligența Top 100 fermieri, cel de-al treilea cel mai puternic om din sectorul agricol din România, exploatând peste 35.000 de hectare de teren agricol în județele din sudul țării. Recent, holdingul pe care îl conduce – Maria Grup, s-a extins și în Banat, în județul Timiș, unde libanezul a început să lucreze încă 6.000 de hectare de teren agricol.

Despre noua achiziție – preluarea în arendă a unei suprafețe compacte de teren agricol, Jihad El-Khalil a vorbit într-un interviu acordat emisiunii ”România, te iubesc!” (Pro TV), unde a declarat că acum grupul de ferme pe care îl controlează a ajuns să aibă în exploatare peste 40.000 de hectare.

Omul de afaceri spune totuși că partea vegetală – în special cultura de grâu, porumb, soia sau floarea-soarelui, reprezintă doar o parte a business-ului său agricol. Libanezul a declarat că preferă să integreze producția, iar cerealele să devină hrană pentru fermele sale de animale. ”Pentru o tonă de taurine primesc la export 2.000 de euro, în timp ce pentru o tonă de cereale se plătește 100 – 150 de tone de grâu. Cu 6 kilograme, facem un kilogram de carne”, a explicat Jihad El-Khalil modul său de a analiza opotunitățile de profit. Totodată, a declarat că cea mai mare parte a recoltei sale de grâu pleacă la export, în Iordania, acolo unde vinde și cele mai multe animale.

În total, fermele familiei El-Khalil figurează ca având aproape 1.000 de angajați la nivel național.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Sunt curios sa stiu cat castiga statul Roman de pa urma acestor arendari masive la straini,in special la arabi.Despre asta Agro Inteligenta nu scrie niciodata.In al doile rand pamantul este arendat de la propietari particulari sau de la stat.Incet incet o sa devenim o propietate a islamistiolor,iar noi Romanii slugi sau argati in propia tara sau in strainatate.Cat castiga politicienii de pe urma acestei politici.Directivele europene cer limitarea propietatii funciare.De ce la noi nu se aplica?.

Scrie un comentariu