• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce biostimulatori Daymsa a folosit Dan Zaviceanu la cultura de floarea-soarelui

    Adrian Radu -

    Dan Zzviceanu, directorul general al fermei Agro Lider Consulting, din Adunații Copăceni, județul Giurgiu, a ales ca în acest sezon agricol să aplice schemele de tratament cu biostimulatorii Daymsa la cultura de floarea-soarelui. Tratamentele au început încă de la pregătirea solului și s-au încheiat la apariția butonului floral.

    𝐓 𝐒𝐨𝐥: Naturcomplet G 100 Kg/ha
    T Sămânță: Raiza Mix 4 L/tonă
    𝐓 𝟐 𝐅𝐫𝐮𝐧𝐳𝐞: Raiza Mix 0,6 L/ha
    Naturamin WSP 0,2 Kg/ha
    𝐓 𝟒-𝟔 𝐅𝐫𝐮𝐧𝐳𝐞: Pleniflor 0,8 L/ha
    Naturamin WSP 0,3 Kg/ha
    𝐓 𝐁𝐮𝐭𝐨𝐧 𝐟𝐥𝐨𝐫𝐚𝐥: Pleniflor 0,8 L/ha

    ”Vreau să menționez că sola are același tratament. Tot câmpul de floarea-soarelui are aceeași mâncare, aceleași fungicide. Bucata asta de teren, unde este proba făcută, sunt cele 4 tratamente, plecând de la leonardită ca mâncare starter, tratamentul de sămânță Raiza Mix, apoi când s-a făcut erbicidarea acestei sole s-a folosit Raiza 0.6 + Naturamin. La 4-6 frunze, Pleniflor plus Naturamin, iar acum, la ultimul tratament, la butonul floral, Pleniflor”, a precizat Dan Zaviceanu.

    Ce proprietăți au cele patru produse Daymsa folosite de Dan Zaviceanu

    Naturcomplet G – un ameliorator de sol, pe bază de Leonardită Pură Activată, cu un conținut bogat în acizi humici și fulvici.
    Raiza Mix – un biostimulator de înrădăcinare, care îmbunătățește și stimulează procesul de încolțire, răsărire și dezvoltarea inițială a plantelor.
    Naturamin WSP – un promotor de creștere într-un format de microgranule solubile de înaltă puritate și cu o concentrație crescută de aminoacizi liberi, 80%.
    Pleniflor – un tratament care conține bor, molibden și extract de alge marine. Îmbunătățește procesele de înflorire și legare de fruct.

    Joaquin Gonzalez, reprezentantul Daymsa în România, a fost prezent la aplicarea ultimului tratament și a ținut să le explice fermierilor modul în care biostimulatorii trebuie aleși și aplicați, în funcție de nevoile fiecărui sol și culturi.

    ”Când vorbim de acizi humici, acizi fulvici, acizi huminici și altfel de acizi care au apărut pe piață, trebuie să știm un lucru: acidul fulvic are densitate mică, pot să-l aplic în formă acidă și se poate combina cu alte produse. Acidul humic are o densitate foarte mare, nu se poate aplica în formă acidă, degeaba îl aplicăm pentru că acidul humic în formă acidă, planta nu are ce face cu el, trebuie să fie în formă alcalină. Când cumpărați un produs, vedeți ce doriți. Un acid fulvic să-l aplicați la grâu cu erbicidul, să scadă un pic fitotoxicitatea. Acid fulvic 100%, fără niciun fel de problemă. Vreți să mobilizați nutrienții blocați în sol, vreți să activați tot ce este în sol, să pună la dispoziția plantei, să folosească mai are fosforul? Atunci vă trebuie acid humic”, a explicat reprezentantul Joaquin Gonzalez.

    Trei produsele din portofoliul DAYMSA care conțin acizi humici

    Naturcomplet G, leonardită pură granulată activată cu oxid de potasiu, care se aplică direct în sol, fie pe rând, fie pe toată suprafața.
    Naturvital Plus cu concentrație de 14% per kg, 21% per litru acid humic, 7% fulvic, care este aplicat ca și ameliorator de structură.
    Terrenova, care combină acid humic, acid fulvic, fosfor, potasiu și aminoacizi.

    Mai multe informații despre produsele companiei Daymsa accesați www.naturgrup.ro și pe pagina de Facebook: Natur Grup Integral SRL. Pentru a luat legătura cu reprezentanții Daymsa, sunați la telefon: 0745 643 165.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului