• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dan Motreanu: Legea privind restaurarea naturii, schimbată radical în urma opoziției PPE. Fermierii, salvați de la faliment!

    Roxana Dobre -

    Miniștrii mediului din țările Uniunii Europene au ajuns la un acord în privința legii privind restaurarea naturii, a anunțat eurodeputatul român, Dan Motreanu. Potrivit acestuia, propunerea Comisiei Europene a fost modificată radical în urma opoziției PPE față de prevederile care ar fi dus la reducerea terenurilor agricole, scumpirea alimentelor, falimentul unor fermieri.

    Dan Motreanu a anunțat într-o postare făcută pe pagina sa de socializare, ieri, miercuri – 21 iunie că modificările aduse propunerii Comisiei vizează, printre altele, susținerea financiară a măsurilor, adaptarea măsurilor la situația din fiecare țară, reașezarea mai realistă a țintelor pentru reabilitarea terenurilor.

    ”Acordul realizat de miniștrii mediului va servi drept mandat de negociere cu Parlamentul European”, a punctat oficialul.

    Citiți și: Dan Motreanu, europarlamentar: A intrat în vigoare noul Regulament privind siguranța generală a produselor

    Miniștrii mediului din țările Uniunii Europene au ajuns la un acord în privința legii privind restaurarea naturii

    Statele membre vor pregăti planuri naționale de restaurare

    Dan Motreanu a subliniat că Comisia Europeană va prezenta Parlamentului European un raport care va conține o prezentare a resurselor financiare disponibile la nivelul UE pentru implementarea noii reglementări, o evaluare a fondurilor necesare, o analiză pentru identificarea oricăror lipsuri de finanțare.

    Acolo unde este cazul, vor fi prezentate propuneri, inclusiv măsuri financiare pentru a acoperi diferențele identificate, precum stabilirea unor finanțări dedicate.

    ”În pregătirea planurilor naționale de restaurare, statele membre pot lua în calcul diversitatea situațiilor în diversele regiuni, legate de cerințele sociale, economice și culturale, caracteristicile locale și densitatea populației”, a mai arătat europarlamentarul român.

    Conform acestuia, Consiliul a convenit ca statele membre să pună în aplicare măsuri de restaurare care să aducă cel puțin 30% din habitatele din ecosistemele terestre, de coastă, de apă dulce și marine care nu sunt în stare bună, în stare bună până în 2030. Comisia Europeană propusese ca procentul de 30% să se aplice pentru fiecare grup de habitate care nu sunt în stare bună.

    Citiți și: Refacerea habitatelor, un proiect respins de Comisia AGRI din Parlamentul European. Ce urmează

    Măsuri de restabilire a habitatelor, până în 2050

    Dan Motreanu a mai informat că statele membre ar urma să introducă măsuri de restabilire pentru cel puțin 60 % din suprafața fiecărui grup de habitate care nu este în stare bună până în 2040 și pentru cel puțin 90 % până în 2050.

    Pentru zonele de habitat care fac obiectul măsurilor de restaurare, statele membre se vor asigura că nu vor interveni deteriorări semnificative. În regiunile deja în condiții bune sau unde măsurile de restaurare nu au fost implementate, în special în afara rețelei Natura 2000 a ariilor protejate, statele membre vor face eforturi să ia măsurile necesare pentru a preveni deteriorările semnificative.

    ”PPE va apăra în continuare interesele fermierilor și se va opune socialiștilor și verzilor dacă nu vor renunța propunerile dăunătoare fermierilor și consumatorilor. Vicepreședintele Comisiei Europene, socialistul Frans Timmermans, a refuzat repetatele apeluri ale PPE de a reunuța la prevederile nocive din această propunere”, a mai anunțat eurodeputatul român.


    Te-ar mai putea interesa

    Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial

    Ultimele știri

    S-au emis derogările pentru tratamentele cu neonicotinoide la porumb și floarea-soarelui 2025 Plăți de 1,2 miliarde de euro în conturile fermierilor Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM a publicat lista oficială!