• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Funcționarii APIA băgați ”în ședință”. Plățile și controalele pentru fermieri, în discuție

    Roxana Dobre -

    Discuțiile privind plățile și controalele pentru subvenții au făcute obiectul unui bilanț inițiat de directorul APIA, Adrian Pintea, cu funcționarii agenției. Aceștia s-au reunit în cadrul unui simpozion de analiză a implementării măsurilor delegate, care a avut loc Iași.

    Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat într-o postare pe pagina proprie de pe o rețea de socializare că a organizat în perioada 19-21 iunie, în municipiul Iași, Simpozionul de analiza a implementării măsurilor delegate de AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din PNDR 2014-2020.

    Potrivit sursei citate, simpozionul a avut ca scop analiza la nivelul agenției a stadiului de implementare a măsurilor delegate de AFIR către APIA din PNDR 2014-2020, analiza absorbției fondurilor aferente măsurilor delegate în Campania 2022, precum și o analiză a cererilor depuse de către fermieri în Campania 2023.

    Citiți și: Ultimele plăți la APIA. Lista fermierilor care nu pot primi subvențiile până la finalul lunii

    Adrian Pintea, APIA, alături de președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe

    Subvențiile pentru fermieri, în analiza oficialilor de la APIA

    În cadrul simpozionului au fost dezbătute subiecte precum modalitatea de continuare a angajamentelor asumate de către fermieri in cadrul măsurilor finanțate din FEADR în perioada de programare anterioară și gestionarea acestora în Campania 2023, asigurarea trasabilității angajamentelor asumate de aceștia, modalitățile de gestionare și recuperare a sumelor necuvenite, controalele pe teren, sistemul de sancțiuni aplicabil, utilizarea aplicațiilor informatice, modalitatea de monitorizare și raportare, precum și gestionarea constatărilor rezultate în urma misiunilor de audit intern și extern.

    Evenimentul a reunit personalul de conducere de la nivelul APIA central și al centrelor județene și a inclus atât o parte de analiză a implementării măsurilor delegate, cât și o parte practică, prin organizarea a trei ateliere de lucru.

    Citiți și: Subvenția APIA pentru pajiști: Fermierii, obligați să asigure o încărcătură de minim 0,2 UVM/ha

    APIA – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a organizat în perioada 19-21 iunie 2023, în municipiul Iași, Simpozionul de analiza a implementării măsurilor delegate de AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din PNDR 2014-2020

    Adrian Pintea, APIA: Anul 2023 a venit cu multe provocări pentru activitatea noastră

    Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a transmis că a decis organizarea acestui Simpozion de analiză a implementării măsurilor delegate, întrucât anul 2023 a venit cu multe provocări pentru activitatea agenției.

    ”Anul 2023 a fost o perioadă hibrid în care continuăm, pe de-o parte, să implementăm o serie de măsuri din vechiul PNDR 2014-2020 în paralel cu implementarea noilor intervenții din Planul Strategic PAC 2023-2027. Astfel, am considerat că este foarte important să ne întâlnim și să discutăm toate aspectele pe care le avem de gestionat în acest context, să facem un bilanț al depunerii cererilor în campania 2023 și să stabilim principalele direcții de acțiune pentru a doua parte a anului pentru a ne îndeplini obiectivele instituționale” a declarat Adrian Pintea, Director General APIA, la deschiderea lucrărilor simpozionului.

    La evenimentul APIA au participat și cele mai importante oficialități locale, inclusiv Costel Alexe, Președinte al Consiliului Județean Iași, şi Petru-Bogdan Cojocaru, Prefect al județului Iași, care au răspuns pozitiv invitației APIA  de a împărtăși perspectiva locală asupra importanței și beneficiilor absorbției fondurilor europene destinate agriculturii și dezvoltării rurale.

    ”Ca de fiecare dată, reprezentanții Autorității de audit FEADR din cadrul Curții de conturi a României au fost alături cu o prezentare exhaustivă și cu multe informații relevate, în virtutea faptului că activitatea Organismului de certificare este esențială în procesul de gestionare a fondurilor europene”, se mai arată în informarea făcută de APIA.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit! Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului