• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Marii retaileri cer ca scăderile de preț la alimente să se facă pe întreg lanțul de produs: ”Este absolut necesar!”

    Angelica Lefter -

    Marii retaileri sunt de acord cu ieftinirea alimentelor de bază, potrivit unui comunicat de presă al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR). Organizația a anunțat că membrii săi agreează scăderile de preț la alimente, în forma propusă de premierul Marcel Ciolacu, după model francez.

    Într-un comunicat transmis astăzi, vineri – 23 iunie, membrii AMRCR și-au arătat disponibilitatea de a lucra împreună cu Guvernul la reducerea prețurilor pentru o serie de alimente.

    Membrii Asociației Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR au insistat, în informarea transmisă, pe ideea de voluntariat, nu de obligativitate, pe întreg lanțul de produs.

    ”Membrii Asociației Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR – își reafirmă disponibilitatea de a lucra împreună cu Guvernul României pentru a aplica un mecanism voluntar de reducere a prețurilor la o serie de alimente de bază pe întreg lanțul de produs – producători, procesatori, comercianți. Insistăm pe ideea de voluntariat pentru aplicarea mecanismului de reducere a prețurilor și nu prin emiterea unui act normativ, marile lanțuri de magazine dovedind seriozitate în aplicarea schemei voluntare de diminuare a prețului la lapte, aspect certificat de Ministerul Agriculturii și de Consiliul Concurenței, care monitorizează în permanență aplicarea acestor reduceri. De asemenea, pentru a produce efecte vizibile în buzunarul românilor și pentru a accelera reducerea inflației, este absolut necesar ca mecanismul voluntar să fie aplicat nu doar comercianților, ci pe întregul lanț de produs, așa cum de altfel au arătat și reprezentanții Guvernului”, se arată în comunicatul de presă.

    De asemenea, AMRCR consideră că este importantă implicarea Consiliului Concurenței în acest demers, apreciind că măsura este aplicabilă pentru o perioadă limitată de timp, venind în contracararea inflației și în sprijinul asigurării hranei populației.

    ”AMRCR consideră de maximă importanță implicarea și a Consiliului Concurenței – garantul respectării legislației în acest domeniu în România, cu care Asociația este în comunicare permanentă – în aplicarea mecanismului de reducere a prețurilor pe o perioadă limitată la unele sortimente de produse alimentare de bază. Membrii AMRCR apreciază că această măsură este aplicabilă într-o situație excepțională, pentru o perioadă limitată de timp, în contracararea unui fenomen extrem de negativ – inflația –  precum și pentru păstrarea unui nivel de putere de cumpărare care să asigure accesul tuturor consumatorilor la produsele alimentare de bază. În încheiere, AMRCR asigură Guvernul României că este pregătit să fie un partener loial și eficient în atingerea obiectivului pe care Executivul îl urmărește prin acest proiect, iar membrii săi sunt absolut disponibili să continue orice discuție la nivel tehnic pentru stabilirea tuturor detaliilor mecanismului temporar, voluntar și pe tot lanțul de reducere a prețurilor la unele alimente de bază, în beneficiul consumatorului român”, a transmis AMRCR.

    Vă reamintim că ieri, 22 iunie, premierul Marcel Ciolacu a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că marile lanțuri de magazine au agreat măsura de reducere a prețurilor și chiar au transmis o primă listă cu produse pentru care Executivul vrea să implementeze o schemă de ieftinire. Dintre acestea fac parte: pâinea, laptele, brânzeturile, carnea, ouăle, făina, mălaiul, uleiul, legumele și fructele proaspete.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români