• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cursuri gratuite pentru permis de tractor. Cererile se depun până pe 24 ianuarie

  Roxana Dobre -

  Cursuri gratuite pentru permisul de conducere categoria Tractor Tr. Tinerii pot obține sprijin financiar pentru a-și acoperi costul cursurilor școlii de șoferi, inclusiv cursurile pentru obținerea permiselor tip Tr. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 24 ianuarie 2024.

  Tinerii din medii defavorizate, pentru care deținerea unui permis de conducere poate reprezenta atât o condiție, cât și un avantaj în obținerea unui loc de muncă, dar și un instrument util în extinderea atribuțiilor de serviciu pot cere finanțare prin programul „Permis pentru viitor” susținut de MOL România și Fundația Pentru Comunitate.

  Citiți și: Lege votată în Senat: Tractoarele se pot conduce și cu permis pentru alte categorii de vehicule

  Tinerii pot cere finanțare care să acopere costurile pentru obținerea permisului de conducere a tractorului (foto: npr.org)

  Bani pentru cursuri de permis Tractor. Condiții

  Programul este organizat pe bază de concurs de proiecte. Pentru acest program sunt eligibili tinerii care au vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, indiferent de localitatea de reședință, care provin din medii defavorizate și care își doresc să obțină un permis de conducere pentru categoriile B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

  Se pot înscrie tineri care:

  1. Sunt la începutul carierei profesionale și/sau
  2. Doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere
  3. Au un loc de muncă/se află în activitate, și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu
  4. Au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie
  5. Din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente.

  Citiți și: Noi dosare penale pentru tractoriști prinși în trafic fără permis 

  Tinerii interesați se pot înscrie online sau pot trimite proiectele prin poștă până la data de 24 ianuarie 2024 (data ștampilei poștale).

  Formularul de înscriere și alte informații sunt disponibile pe website-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis.

  Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 5.000 lei pentru acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.

  Documente necesare pentru obținerea banilor 

  Solicitarea trebuie să cuprindă:

  1. Formularul de înscriere completat
  2. Scrisoare de motivare personală care să detalieze studiile, locurile de muncă în cazul în care există, justificarea necesității sponsorizării din punct de vedere social și material, motivația personală pentru obținerea permisului de conducere
  3. Anchetă socială eliberată de către primăria de care aparține solicitantul sau de o organizație nonguvernamentală (ONG) acreditată în acest scop.
  4. Declaraţie de susţinere – o recomandare din partea directorului sau profesorului diriginte sau preotului sau asistentului social, etc. prin care cel care recomandă își asumă răspunderea susținerii și supravegherii solicitantului pe perioada instruirii și recomandă solicitantul pentru program. Se va utiliza formularul tipizat „Declarație de susținere”.
  5. Ofertă de preţ valabilă din partea instituției care asigură instruirea (școala de șoferi), cuprinzând perioada/perioadele de instruire
  6. Un document care să ateste nivelul studiilor absolvite (copie după diplomă, adeverință de la școală, etc.)
  7. Poate constitui avantaj: anexarea unei adeverințe din partea angajatorului din care să reiasă că existența permisului de conducere este o condiție sau un avantaj în obținerea locului de muncă.
  8. Poate constitui avantaj: anexarea unei recomandări din partea unei organizații nonguvernamentale (ONG) sau a unei instituții de stat (o școală, un centru de plasament, sau o altă instituție care aparține de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) care să ateste necesitatea acestei sponsorizări în cazul solicitantului și care să recomande solicitantul pentru Program.

  Programul „Permis pentru viitor” a fost inițiat în anul 2015, fiind al patrulea program de responsabilitate socială, conceput pe termen lung, organizat de Fundația Pentru Comunitate în colaborare cu MOL România.

  În decursul celor opt ediții, 169 de tineri au finalizat cu succes cursurile școlii de șoferi: 140 au obținut permise de categoria B, 26 de categoria C și trei atestate, o tânără cu handicap a obținut permis categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a promovat examenul pentru categoria B96 (ce permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), iar un alt tânăr a obținut permisul pentru tractoare agricole.

  Alți 55 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.


  Te-ar mai putea interesa

  O uriașă fermă de porci a intrat în faliment. Investitorii au pierdut zeci de milioane de euro Noi alerte de vreme severă. Ploi, vijelii și temperaturi până la 37 de grade în mai multe județe Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân

  Ultimele știri

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Start fonduri europene pentru achiziția de utilaje! Proiectele se depun de marți, 25 iunie, la AFIR Bogdan Cățoi, fermier: La cultura de grâu am recoltat sub 700 de kilograme la hectar