• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • LANDE susține fermierii în campania de recoltare cu finanțare pentru achiziția de motorină și alte investiții

    agrointeligenta.ro -

    Compania de finanțare alternativă LANDE, care a introdus pe piața românească ideea de crowdfunding/finanțare participativă pentru proiectele agricole, susține fermierii în perioada recoltei de vară cu împrumuturi pentru achiziția de motorină sau pentru creșterea capacității de stocare a cerealelor.

    LANDE îi ajută pe fermieri să nu-și vândă producția imediat după recoltare, într-un context în care prețurile practicate în piață pot fi nefavorabile, ci să-și depoziteze cerealele pentru a aștepta un moment mai oportun, folosindu-se de finanțare pentru capitalul de lucru de care au nevoie în perioada următoare, fie pentru operațiunile zilnice, fie pentru achiziții de la furnizori la prețuri avantajoase.

    „În momentul în care are capitalul de lucru necesar, fermierul poate negocia un preț mai bun sau un discount semnificativ cu orice operator din agribusiness. Dacă are bani în cont poate lua cele mai bune și profitabile decizii, iar noi suntem aici să le oferim fermierilor această libertate și liniște. Ne dorim ca sumele pe care le oferim fermierilor să le rezolve atât problemele urgente, cât și să-i ajute să se dezvolte și să devină mai profitabili”, a explicat Bogdan Cumpănașu, Country Manager LANDE România.

    Viteza de acordare, transparența și independența pe care o oferă fermierilor în modul de gestionare a fondurilor sunt câteva dintre avantajele cu care LANDE se diferențiază pe piață.

    LANDE finanțează fermierii care au nevoie de capital într-un timp foarte scurt pentru o gamă variată de obiective, inclusiv capital de lucru pentru susținerea activității fermei, achiziția de utilaje agricole, animale, inputuri sau combustibil, dar și pentru co-finanțarea proiectelor europene. Fiecare proiect este publicat pe platforma de crowdfunding LANDE și obține finanțare în 1-5 zile lucrătoare, durată ce depinde de suma totală solicitată.

    „Am întrebat fermierii deja finanțați ce au apreciat la colaborarea noastră. Aceștia au indicat drept puncte forte viteza de acordare a creditelor, transparența totală a platformei și libertatea totală în ceea ce privește atât scopul finanțării, cât și alegerea furnizorilor cu care să lucreze. Un alt aspect important este faptul că reușim să finanțăm și fermieri care funcționează pe PFA sau Întreprinderi Individuale și fermieri mici și mijlocii care au nevoie urgentă de bani pentru a avea un an agricol profitabil, dar care s-ar confrunta cu refuzuri din partea instituțiilor bancare sau a altor finanțatori de pe piață”, a mai spus Bogdan Cumpănașu.

    Finanțarea participativă – o nouă alternativă pentru fermieri

    LANDE are o abordare inovatoare: prin intermediul platformei lande.finance, investitorii privați află de noi proiecte ce necesită finanțare, unele dintre acestea obținând fondurile chiar și în câteva ore. LANDE oferă transparență totală în ceea ce privește colectarea fondurilor, afișând pentru fiecare proiect numărul total de investitori și suma alocată de fiecare în parte.
    Platforma de crowdfunding poate fi accesată de orice persoană interesată, iar investiția minimă individuală în proiecte agricole pornește de la 50 de euro – însă unii investitori ajung să susțină proiecte chiar și cu zeci de mii de euro. Chiar și unii dintre fermierii deja finanțați de LANDE s-au arătat interesați și de componenta de investiție.

    Bogdan Cumpănașu: Există un interes mare din partea investitorilor să finanțeze agricultorii și am observat că proiectele din România au fost foarte bine primite. Am avut situații în care un singur investitor a finanțat cu 20.000 de euro un fermier din România.
    O primă analiză a impactului LANDE pe piața de agribusiness a arătat că abordarea companiei este apreciată de către fermieri și că sectorul agricol are mare nevoie de diversificare în ceea ce privește metodele de finanțare.

    „Ne bucurăm de feedback-ul foarte bun primit de la fermieri, care au fost interesați să înțeleagă modelul nostru de business și modul în care colectăm banii de la investitori privați pentru proiectele agricole românești. Am avut surpriza să vedem că mulți dintre fermieri își doresc să devină la rândul lor investitori. Au fost situații în care ne-au sunat și ne-au transmis cu bucurie că proiectul lor a fost finanțat, după ce au putut urmări în timp real statusul pe platforma noastră”, a adăugat Cumpănașu.

    Cum pot intra fermierii în legătură cu consultanții LANDE? Sunt invitați să completeze formularul de aplicare pe www.lande-agri.ro sau să sune la 0749570521 pentru o discuție detaliată despre nevoile lor.


    Te-ar mai putea interesa

    Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”