• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Semănătorile de precizie seria ”SP” de la Maschio Gaspardo

    agrointeligenta.ro -

    Semănătorile pneumatice de precizie de la Maschio Gaspardo s-au dezvoltat foarte mult în ultimii 2 ani, şi s-au vândut foarte bine la fermierii din Romania, calitatea si fiabilitatea fiind confirmate de catre acestia. Firma Gaspardo investeşte mult în cercetare și proiectare, când vine vorba de semănători. Inima semănătorii de precizie este “elementul de semănat” (secţia de semănat), care în timp a fost dezvoltat de către Gaspardo, ținând cont de nevoile fermierilor și de diferitele tipuri de sol existente pe teritoriul României.

    Semanatorile din seria SP de la Maschio Gaspardo au fost realizate pentru semănatul pneumatic de precizie a plantelor prășitoare, cum ar fi: porumb, floarea soarelui, soia, etc. Acestea sunt simplu de utilizat si se caracterizează prin fiabilitate și precizie în distribuirea semințelor. Sistemul de prindere la tractor se face în 3 puncte, prin intermediul a 2 tiranți lateriali și un tirant central, de cat. a II-a.

    Secția SP – ST, cu care se dotează semănătorile din seria SP, este de tip standard (clasic) și este dotată cu brazdare de tip “patină” pentru terenuri fin pregătite și cu brăzdar “dublu disc” pentru terenuri care nu sunt pregătite suficient, cu resturi vegetale în cantități limitate.

    Brăzdarul este realizat dintr-un oțel rezistent la uzură având un sistem rapid de înlocuire. Sunt disponibile mai multe configurații ale secției (elementului) și pot fi realizate cu diferite tipuri de cadre (fixe, telescopice sau rabatabile) pentru a se adapta ușor diferitelor culturi și exigențelor fermierilor. Distanța între rânduri la semănat este de 45 cm sau 75 cm. Buncărul de semințe este realizat dintr-un plastic de calitate și este de 34 litri. Adâncimea de semănat este reglată prin intermediul unui sistem în formă de paralelogram deformabil, montat între cadru și roata posterioară, reglarea făcându-se prin intermediul unui șurub reglabil, manual. În funcție de reglarea roții posterioare, adâncimea maximă a brazdei de semănat poate varia de la 7 la 10 cm. Presiunea la sol a secției de semănat (elementului de semănat) se poate regla cu ajutorul arcului de presiune. În spate secția este dotată cu o roată de acoperire a brazdei, respectiv de închidere a rigolei deschise de catre brăzdar.

    2035_1_spbarbabietole (1)Această semănătoare este realizată în mai multe variante, pornind de la 4 rânduri şi mergând până la 12 rânduri, variantele pe 4 (putere 60 CP, distanța între rânduri 75 cm), 5 (70 CP, 75 cm), 6 (70 CP, 45 cm), 8 (90 CP, 45 cm) și 12 rânduri (100 CP, 45 cm). Sectia SP – ST este dotată cu discuri cu orificii, confecţionate dintr-un material de calitate (inox), având diametrul diferit, funcţie de dimensiunea seminţelor (acestea nu trebuie să pătrundă în orificiile discului). Seminţele, vor fi aspirate spre orificiile discului, ca mai târziu să fie distribuite în rigola realizată de către brăzdar. Semănătoarea va fi dotată, la livrare, cu o singură serie de discuri. Firma constructoare poate furniza, la cererea clientului, discuri pentru diferite tipuri de seminţe (porumb, fasole, floarea soarelui, sfeclă, sorg, pepene galben, dovlecel, soia, fasole verde, mazăre, roşii, spanac, ridichi, etc.).

    Semanatoarea este dotată cu un exhaustor pentru crearea vidului (depresiunii) în camera de depresiune, pentru ca semințele să rămână lipite de disc până când ajung în partea de jos a carcasei discului, moment în care acestea sunt distribuite în rigola deschisă de către brăzdar.

    Schimbătorul de vitze este dotat cu angrenaje adecvate pentru o configurare simplă şi rapidă.

    Sunt disponibile mai multe configuraţii, care permit adaptarea sectiei de semănat la diferite tipuri de soluri şi semințe. Transmisia este cu cardan cu decuplare rapida, dotata cu siguranta acustică, iar intreținerea este aproape zero. Aceasta nu necesită lubrefiere și întreținere.

    Buncărele de îngrășăminte se montează câte unul la două secții de semănat. Acestea pot fi echipate cu un sistem „SPEEDY SET”, care permite reglarea dozatoarelor volumetrice MINIMAX sau SOFT FEEDER, printr-o simplă mişcare. Distribuitorul volumetric MINIMAX se reglează foarte uşor şi permite distribuirea ingrasamantului în diferite doze, menţinând precizia de distribuţie la un nivel foarte înalt : 50-700 kg/ha. Distribuitorul volumetric SOFT FEEDER dozează în mod continuu produsul fără a deteriora granulele. Elementul din silicon şi corpul din plastic sunt garantate în ceea ce priveşte durata şi rezistenţa la coroziune. La cerere se pot monta si microdistriubuitoare, pentru distribuţia de îngrăşăminte şi erbicide sub forma de granule. Dozatorul pentru îngrășămintele microgranulate este de tip rotativ cu 8 aripioare.

    Marcatoarele sunt automate cu trasare la roată, iar obtional se poate opta si pentru actionare hidraulica sau marcare la centru. Semănătoarea este dotată și cu organe active de tip scormonitori, montate în dreptul roților din spate pentru urmele lăsate de roțile tractorului.

    În funcţie de model şi de exigenţele agronomice se poate alege ca distribuirea îngrăşămintelor sa se faca cu ajutorul brăzdarului patină sau disc dublu, sau cu ajutorul unui furtun flexibil poziţionat în rigola deschisa de catre brăzdar.

    Firma Maschio Gaspardo vine în sprijinul fermierului român și cu o serie de monitare, montate pe semănătoarele din seria SP – ST, dintre care amintim:

     Monitoarele MCE 6000 și MCE 12000 care sunt folosite pentru: alarma la controlul semanatului pe rand, determinarea numărului de semințe pe m2 (densitate semanat), determinarea ariei de lucru parțială sau totală (ha), determinarea distanței de semănat (cm), media tuturor rândurilor sau a fiecărui rând activ, posibilitatea de montare a unui dispozitiv de eliminare a unui rând, montare senzor viteza de lucru;
     Monitorul V1200 care este folosit pentru: alarma control semanat pe un rand si numararea hectarelor lucrate. Acesta se foloseste la toate variantele MTR.
     Monitorul HCS care este folosit doar pentru numaratoarea partiala si totala a suprafetei prelucrate.

    Toate părțile componente metalice sunt vopsite cu vopsea anticorozivă, de înaltă rezistență și sunt galvanizate. Semănătoarea mai dispune și de un set de lumini pentru lucrul în câmp pe timp de noapte și pentru deplasarea pe drumurile publice tot noaptea și indicatoare de gabarit.

    Maschio Gaspardo oferă fermierilor o gama diversificată de semănători pneumatice din seria MTR și anume: SP SPRINT, SARA și ST STELLA Telescopică. Semănătoarea SP SPRINT în versiunea pentru porumb şi sfeclă de zahar se caracterizează printr-un cadru fix şi lăţime variabilă, în funcţie de numărul de rânduri şi de distanţa între rânduri alese.

    Serviciul de Finantare Maschio Gaspardo Romania le-a pregatit fermierilor și o nouă facilitate de finanțare în colaborare cu UniCredit Bank. Caracteristica principală a acestei oferte de finanțare constă în dobandă zero pentru clientul final. Campania se desfășoară până în data de 31 decembrie 2014 și cuprinde mai multe game de produse, printre care și semănătoarea SP.

    Articol de Sorin – Tiberiu Bungescu


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    ADAMA – alertă la culturile de cereale păioase: boli detectate de stațiile meteo, tratament urgent Hibridul de porumb Jumbo 48 de la Rodbun, potrivit pentru siloz și boabe Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție