• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Controale ISU în ferme și depozite de cereale. Reguli pentru fermieri în campania agricolă!

    Oana Timar -

    Pompierii au început o serie de controale la asociații agricole și depozite de cereale. Scopul verificărilor vizează ”înlăturarea deficiențelor generatoare de incendii și preîntâmpinarea evenimentelor nedorite ce pot surveni ca urmare a nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor specifice campaniilor agricole”, potrivit unui comunicat de presă al Inspecția de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana – Bihor.

    ”În perioada 9 iunie – 6 iulie a.c., Inspecția de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana a desfășurat peste 30 de controale și activități de informare preventivă la asociații agricole, respectiv la persoane fizice și juridice angrenate în campania de recoltare a păioaselor, scopul acestor activități vizând înlăturarea deficiențelor generatoare de incendii și preîntâmpinarea evenimentelor nedorite ce pot surveni ca urmare a nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor specifice campaniilor agricole”, se arată în comunicarea oficială.

    Pompierii verifică măsurile antiincendiu luate de fermieri în campania de recoltare

    Nereguli sancționate de pompieri în fermele aflate în campania de recoltat

    Pe timpul executării celor 31 de controale de specialitate la obiectivele precizate, pompierii militari au constatat 192 de deficiențe, 27 dintre acestea fiind remediate pe loc. Printre neregulile constatate, sancționate de personalul Inspecției de Prevenire cu 128 de avertismente și 43 de amenzi în valoare de 74 500 de lei, s-au numărat: lipsa autorizației de securitate la incendiu în clădirile în care se depozitează cereale, mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor neverificate, nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor la depozitarea cerealelor, improvizații sau defecțiuni la utilajele agricole, nerespectarea măsurilor de evacuare a fumului și gazelor toxice din interiorul depozitelor de cereale etc.

    Citiți și: Incendiu puternic într-un lan de grâu. Focul a pornit de la un fulger

    Pompierii verifică și prezenta extinctoarelor la utilajele agricole

    ISU Crișana arată că, din statistica anilor precedenți, în campania agricolă există un risc crescut de producere a incendiilor la culturile de cereale, iar pentru prevenirea producerii unor astfel de evenimente soldate cu pagube însemnate, pompierii militari recomandă agricultorilor să respecte următoarele reguli și măsuri de apărare împotriva incendiilor specifice perioadei de recoltare și depozitare a cerealelor:

    Pe perioada secerișului și a recoltării cerealelor se interzice fumatul, iluminatul cu flacără deschisă sau folosirea sub orice formă a focului deschis în lanuri, pe arii, pe miriști, în locurile de depozitare a paielor, în locurile de staționare a autovehiculelor care asigură transportul, în depozitele de carburanți, precum și în apropierea acestora la o distanță mai mică de 100 de metri. În aceste locuri se vor instala indicatoare de interzicere “FUMATUL OPRIT” și “NU FOLOSI FOC DESCHIS”.

    Citiți și: Incendiu puternic la un siloz cu semințe de floarea-soarelui

    La efectuarea secerișului și recoltării cu combine în lan, se recomandă:

    ”Respectând aceste reguli, vă protejați viața și nu riscați ca bunurile dumneavoastră și recolta obținută prin trudă și investiție financiară, să fie distruse de flăcări”, tranmiste ISU Bihor.


    Te-ar mai putea interesa

    APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!