• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Primul vaccin românesc pentru boala limbii albastre: Specialiștii Romvac doresc să realizeze vaccinul împotriva acestei maladii

    agrointeligenta.ro -

    Cu peste 40 de ani de experiență în producția de vaccinuri și medicamente de uz veterinar, cercetătorii de la Romvac lucrează intens pentru a-i ajuta pe fermieri să își protejeze rumegătoarele de boala limbii albastre cu un vaccin 100% românesc.

    Apariția bolii limbii albastre pe teritoriul României la finele verii a declanșat un adevărat haos pe piața fermelor de ovine, caprine și bovine. Din cauza acestei epidemii, marii crescători de animale se află acum în imposibilitatea de a mai exporta animale vii, singura soluție fiind acum exportul de carcase. Conform regulilor și normelor internaționale, în cazul unor astfel de boli la animale, blocajul durează doi ani, dar specialiștii de la ANSVSA consideră că dacă România face dovada că nu mai are probleme cu Bluetongue, marii clienți din afară vor realua achizițiile.

    Din dorința de a ajuta fermierii să își protejeze animalele, dar și pentru a se preveni extinderea bolii limbii albastre, cercetătorii de la Romvac au solicitat IDSA-ului tulpina de virus care evoluează în România, pentru a produce vaccinul. Declarația a fost făcută pentru Agrointeligența de directorul general al companiei, care a dezvăluit că acest vaccin face parte din strategiile și prioritățile Romvac pentru 2015. ”Ca în fiecare an, și pentru 2015 avem un plan de investiții de cel puțin 1.000.000 euro, dar și un plan de cercetare prin care încercăm să rezolvăm necesitățile pieței interne și, apoi, pe cele implicate de export. Dacă vom obține în timp util, tulpina virusului răspunzător de boala limbii albastre, sperăm să putem avea un vaccin pentru anul viitor.”, a declarat Chiurciu pentru Agrointeligența.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERASpecialiștii Romvac au avut, de altfel, un an plin din punct de vedere al muncii de cercetare și al obținerii de noi produse de uz veterinar. ”Pentru sfârșitul anului 2014 și începutul lui 2015, vom lărgi gama de produse de uz veterinar cu noi vaccinuri și seturi de diagnostic, dar vom debuta și cu suplimentele alimentare de uz uman. Astfel, în privința vaccinurilor aș aminti produsul COLUMBOPOLIVAC, aflat în fază finală de înregistrare, dar și vaccinul antirabic inactivat despre care pot spune că am finalizat procesul tehnologic și testele in vivo, urmând ca în etapa imediat următoare, să depunem dosarul pentru înregistrare. Mai mult, tuberculina aviară, un reagent pentru diagnosticarea tuberculozei la bovine este deja depus la ICBMV pentru înregistrare. De asemenea, sperăm să venim și cu o gamă variată de probiotice.

    Constantin ChiurciuPentru uz uman, am notificat la Institutul de Bioresurse Alimentare, gama IMUNOINSTANT soluție, un supliment alimentar utilizat ca adjuvant în combaterea unor infecții cu diverse bacterii rezistente la antibiotice. Urmează sa înregistrăm și produsul IMUNOINSTANT G, granulă liofilizată de ou hiperimun”, ne-a declarat directorul general al companiei.

    Cu un portofoliu de peste 300 de produse proprii și încă 1.200 produse de la terți, reprezentantul Romvac declară că printre cele mai solicitate tratamente se numără produsele antiparazitare. ”Deoarece incidența bolilor parazitare la efectivele din țara noastră este foarte ridicată, cele mai solicitate au fost produsele antiparazitare prezentate sub toate formele. Astfel, amintim produsul ROMIVERMECTIN, soluție injectabilă; gama ROMBENDAZOL sub toate formele, respectiv comprimate, suspensie buvabilă și pulvis; produsul antiparazitar PARAKILL, suspensie spot – on pentru animale de companie; ENDECTOCID – ul, soluție spot – on pentru păsări, dar și premixurile vitamino – minerale și antibioticele”, ne-a mai spus directorul Chiurciu.


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”