• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii români se pregătesc pentru momentul când vor fi eliminate cotele de lapte: Îşi măresc efectivele de animale

    agrointeligenta.ro -

    Anul viitor va aduce ridicarea cotelor de lapte, aşa că şi strategia crescătorilor de vaci de lapte este în schimbare. Potrivit unui mare procesator din industria laptelui, fermierii români sunt mobilizaţi pentru a a-şi creşte efectivele de animale.

    „Sunt tot mai mulţi fermieri care văd o oportunitate din eliminarea cotei de lapte şi de aceea investesc în cumpă­rarea de vaci. Am avut cel puţin patru fermieri pe care noi i-am ajutat anul trecut să îşi cumpere vaci. Şi când îi întreb de ce vor să-şi cumpere vaci, spun că «dispare cota de lapte şi atunci vreau să mă prindă cu multe vaci pentru a deveni un jucător important pe piaţa laptelui. Şi atunci voi putea obţine şi un preţ bun pentru lapte”, a declarat pentru Ziarul Financiar Laurenţiu Tulvan, directorul de operaţiuni al Danone pentru Europa de Sud-Est.

    Declaraţiile reprezentantului Danone sunt întărite de ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică. Astfel, în prima jumătate a anului 2014, numărul bovinelor din țara noastră a crescut – în cifre oficiale, cu 0,7%.

    Totodată, inclusiv furnizorii de material genetic au confirmat pentru Agrointeligenţa o creștere a cererii pentru material genetic cu 10% ”Este foarte important că este vorba de o creștere pentru rase curate și în special pentru rasa Bălțată (Bălţata Românească, – n.r.). Este o schimbare a trendului, dacă în ultimii 4-5 ani s-au făcut multe încrucișări, iar fermierii tăiau vițeii pentru carne, acum au constatat o îmbătrânire a efectivului matcă. S-a ajuns atât de departe încât în zona Transilvaniei prețul este între 1.600 și 2.000 de euro pe bucata de Bălțată gestantă”, a explicat Valer Sician, directorul general al Semtest-BVN.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români