• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Micii fermieri din 12 comune și-au făcut un brand local pentru a-și vinde mai ușor produsele

    Oana Timar -

    Un brand local va reuni și va promova produsele micilor fermieri din 12 comune și un orășel din județul Mureș. Brandul ”Produs în Valea Nirajului” a fost realizat cu ajutorul fondurilor europene, proiectul având o valoare totală de 100.000 de euro, din care 10% reprezintă contribuția comunităților mureșene.

    Asociaţia Microregiunea Valea Nirajului a prezentat ieri, joi – 14 iulie, în premieră, noul brand pentru produsele tradiţionale specifice acestei regiuni, care va acoperi 13 unităţi administrativ-teritoriale, respectiv 12 comune şi oraşul Miercurea Nirajului.

    Produs din Valea Nirajului – un brand complet pentru produsele locale și promovarea consumului acestora (foto: Radio Mureș)

    Peste jumătate din populația Văii Nirajului activează în agricultură

    Coordonatorul proiectului ”Produs în Valea Nirajului”, Balassy András, preşedintele Asociaţiei Microregiunea Valea Nirajului, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Mitreşti, în judeţul Mureş, că mai mult de jumătate din populaţia Văii Nirajului lucrează în domeniul agriculturii. Din acest motiv, mai mulţi producători locali şi primari din localităţile Văii Nirajului, au avut ideea de a crea un brand propriu pentru o serie de produse aparţinând unor mici producători sau asociaţii familiale din zonă.

    ”Produsele vor apărea cu noua identitate vizuală după ce marca “Produs în Valea Nirajului” va fi înregistrată la OSIM, undeva spre sfârşitul acestui an. Sunt produse locale de calitate şi cu noul brand sperăm să putem comercializa aceste produse pe pieţele locale, în judeţ, în întreaga ţară sau chiar în străinătate”, a declarat Balassy András, citat de Radio Mureș. Acesta a mai precizat că în acest fel producătorii vor putea comercializa mai uşor roadele muncii lor, vor fi eliberaţi de grija promovării propriilor produse şi se vor putea concentra mai mult pe sporirea producţiei locale.

    Crearea noului brand de produse locale a fost posibilă datorită unui proiect finanţat cu fonduri europene, în valoare totală de 100.000 de euro, din care 10% este contribuţia comunităţilor locale.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români