Școala Fermierilor: mici secrete ale grâului
Adrian Radu -Lecțiile de la Școala Fermierilor, oferite de Octavian Petrescu, Director executiv la Rodbun Grup, au continuat la firul ierbii. De fapt, în lanul de grâu, acolo unde au fost analizate diferențele dintre soiurile pe care le are Rodbun în portofoliu. De cunoștințele lui Octavian Petrescu a beneficiat magiciana Cristina Strecopîtov.
Proiectul Școala Fermierilor merge mai departe. Și nu oricum, ci cu lecții bazate pe o experiență vastă a lui Octavian Petrescu, omul care conduce unul din principalii jucători din piața de agribusiness din România. Grâul a fost subiectul episodului numărului 2 al proiectului media gândit de Rodbun și grupul Agrointeligența & BT Video.
Cristina a fost invitata lui Octavian Petrescu într-un lan de grâu superb, în care a fost semănat un soi din portofoliul Rodbun. Cum semințele de calitate reprezintă una din valorile Rodbun, portofoliul de grâu al companiei cuprinde atât soiuri aristate, cât și nearistate.
Soiuri de grâu aristate din portofoliul Rodbun: Asuncion, Axum, Antille, Katou, Antonius, Velasko, Boregar, PG 102, Sacramento.
Soiuri de grâu nearistate din portofoliul Rodbun: Genesi, Artico, Trapez, Kraljica, Forhand.
“Nu există diferențe de producție neapărat dovedite între grâul nearistat și aristat. Cel aristat se folosește în zone unde există atac de animale și cel nearistat, în principiu, a fost importat din partea de vest, unde îl foloseau fermierii pentru un randament mai mare”, a explicat Octavian Petrescu.
Care sunt secretele lanurilor impecabile cu soiuri Rodbun, care este drumul semințelor după recoltare, cum investește Rodbun în procesare, toate aceste detalii au fost oferite de Octavian Petrescu în episodul 2 al Școlii Fermierilor. Iar lecțiile vor continua și cu celelalte culturi, de la orzoaică și orz până la porumb, floarea-soarelui și mazăre.