• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • România, la un pas de primul export de carne de porc în China. Urmează deschiderea pieţei asiatice pentru ovine şi miere

    agrointeligenta.ro -

    Daniel Constantin, ministrul Agriculturii a declarat, miercuri dimineața, că suntem la doar un pas de a efectua primul transport de carne de porc din țara noastră către China. Pe lângă carne și bovine vii, ministrul spune că intenționează să deschidă fermierilor români calea spre a exporta și ovine și miere către China.

    ”Avem toate contractele semnate, putem să exportăm carne de porc în China. Astăzi un mare producător de carne de porc din țara noastră așteaptă să fie listat pe site-ul Autorității Sanitar Veterinare din China ca să înceapă exportul”, a dezvăluit Constantin într-un interviu acordat publicaţiei Adevărul.

    Producătorul despre care a vorbit astăzi ministrul este Smithfield – pe locul fostului Contim, preluată anul trecut de WH Group, cel mai mare producător de carne de porc din lume.

    Citeşte şi:

    Smithfield România, pregătită să exporte carne de porc în China: Se așteaptă înregistrarea abatorului de către partenerii asiatici

    Dacă la exportul de carne de porc, șeful MADR spune că suntem în faza finală, în ceea ce privește animalele vii mai trebuie să așteptăm o perioadă să dovedim că nu avem probleme din punct de vedere sanitar-veterinar. ”Aici au fost problemele legate de boala limbii albastre. Lucrăm să creăm acele ferme de carantină astfel încât să garantăm partenerului străin că nu există această problemă pe animalele care se vor exporta”, a adăugat ministrul la Adevărul Live.

    Tot în legătură cu exporturile către China, Daniel Constantin spune că în planurile sale este și exportul de ovine, dar și de miere. ”Avem acest punct în acordul politic, dar trebuie să lucrăm din punct de vedere veterinar. Doresc să cumpere miere din România. E un potențial uriaș și cred că au nevoie fermierii de mai multe piețe de desfacere pentru că asta înseamnă și un preț mai aproape de ceea ce ne interesează”, conchide acesta.


    Te-ar mai putea interesa

    An compromis pentru floarea-soarelui? Georgian Corniță, fermier: Am început să întoarcem culturile! Lista subvențiilor APIA care se plătesc acum fermierilor pe hectar și animale Un fermier produce mana cerească, alimentul biblic uitat de decenii

    Ultimele știri

    Fermele din proximitatea orașelor, sufocate de proiecte imobiliare. Daniel Radu: Este o dezvoltare haotică! Roxana Mircea, REI Grup – mesaj pentru legumicultorii care vor să acceseze fonduri europene în acest an Ce pomi fructiferi se taie în luna aprilie