• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prețuri miere 2023. Ofertele primite de apicultorii de la achizitori

    Roxana Dobre -

    Crescătorii de albine sunt nemulțumiți de prețul mic pe care l-au primit de la depozitele unde se achiziționează marfa engros. Stuparii spun că prețul a scăzut simțitor față de anul trecut și a ajuns în 2023 și la 8 lei pe kilogram pentru mierea polifloră, 9 lei pentru mierea de rapiță și 12 lei pentru cea de tei.

    Prețul mierii de albine a scăzut în 2023 față de perioada similară de anul trecut când stuparii spun că primeau prețuri mult mai bune. Crescătorii de albine au făcut pe un grup dedicat stuparilor o adevărată ”bursă a mierii” unde au dezvăluit ce oferte au primit de la achizitorii de miere, acolo unde marfa se vinde engros.

    Citiți și: Apicultori români: Mierea noastră a rămas nevândută din cauza importurilor din Ucraina și China

    Prețul la miere a scăzut în 2023 comparativ cu perioada similară din 2022, spun apicultorii

    Prețul la mierea polifloră și rapiță, la achizitorii angro

    Crescătorii de albine au dezvăluit că în acest an au primit oferte de preț mai mici comparativ cu perioada similară din 2022. Depozitele unde se achiziționează miere angro au oferit stuparilor prețuri de circa 8 lei și 8,5 lei cu tot cu 8%  TVA pentru sortimentul de miere polifloră și rapiță.

    ”Achizitorul la care vând eu miere mi-a oferit 8, 5 lei /kg +8% la polifloră și rapiță pentru că asta am de vânzare. Nimeni nu ar vrea să vândă la prețul acesta de nimic. Fiecare face ce consideră cu marfa lui, cu munca lui. Toți ne dorim prețuri corecte raportate la cheltuieli și efort dar realitatea este foarte tristă”, a împărtășit o apicultoarea din zona Călărași.

    În zona Sibiului prețurile sunt mai mari, după cum susțin apicultorii. ”La noi este 10 lei poliflora și 9 lei rapița”, a spus un apicultor din Sibiu.

    Citiți și: Dragoș Ivan, crescător de albine: ”Anul apicol 2023 este unul extrem, extrem de slab”

    Mierea de tei sau salcâm are preț mai mare

    Pentru sortimentele de tei sau salcâm apicultorii primesc mai mulți bani pe kilogram pentru mierea vândută la depozite. Prețul este de circa 12 lei/kilogram sau 14 lei pe kilogram.

    ”12 plus 8 la sută la tei anul trecut am dat-o cu 16 plus 8 la suta așa că am zis nu când am primit oferta. Mai așteptăm”, a dezvăluit un apicultor din județul Cluj.

    Apicultorii speră că prețul va mai crește 

    Crescătorii de albine care pot depozita mierea nu se grăbesc să vândă producția din acest an și speră ca din toamnă prețurile să mai crească și să primească mai mulți bani pe kilogram.

    ”Cred că din toamnă prețul va mai crește. Sperăm la un preț mai bun pentru noi deja am avut cheltuieli triple față de anul trecut”, a opinat un apicultor din Constanța.

    Cât costă kilogramul de miere la borcan 

    Pentru mierea vândută la borcan, ambalată, apicultorii cer, conform ofertelor de pe site-urile de specialitate, următoarele prețuri:

    – Miere polifloră: între 15 lei/kilogram și 20 de lei/kilogram (borcan de 800 de grame);
    – Miere de tei: între 25 de lei și 40 de lei/kilogram;
    – Miere de salcâm: între 20 de lei și 45 de lei/kilogram;
    – Diverse sortimente de miere: zmeură, de pădure, de munte, de mană, mure: între 30 de lei și 60 de lei/kilogram.


    Te-ar mai putea interesa

    ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!