• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Președintele Iohannis, reacție după atacul Rusiei în porturi ucrainene: ”Sunt crime de război”

  Roxana Dobre -

  Atacurile Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre sunt crime de război, a transmis, miercuri, pe Twitter, preşedintele Klaus Iohannis. Rusia a atacat miercuri dimineață cu drone portul Izmail, aflat foarte aproape de România, şi depozite de cereale din regiunea ucraineană Odesa.

  Președintele Klaus Iohannis a reacționat astăzi, miercuri – 2 august după atacurile Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, pe care le cataloghează ”crime de război”.

  ”Atacurile continue ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, în apropierea României, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război şi continuă să afecteze capacitatea Ucrainei de a-şi trimite produsele alimentare către cei care au nevoie, în lume”, a scris şeful statului pe platforma de socializare.

  Citiți și: Președintele Iohannis și premierul Ciolacu, reacții oficiale după atacul rusesc la 20 km de România

  Președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție după ce Rusia a atacat infrastructuri civile ucrainene de pe Dunăre

  Atac masiv cu drone în portul Izmail din regiunea ucraineană Odesa

  Drone ruseşti au atacat în primele ore ale zilei de miercuri instalaţii portuare şi de depozitare a cerealelor din sudul regiunii de coastă ucrainene Odesa, dând foc unora dintre ele, a scris guvernatorul regional Oleh Kiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram. De asemenea, capitala Kiev a fost vizată de un atac masiv cu drone, dar toate au fost doborâte, provocând însă unele pagube materiale, relatează Reuters şi AFP, citate de news.ro.

  „În cursul nopţii, inamicul a îndreptat drone de atac spre sudul regiunii Odesa. În urma atacului, au izbucnit incendii la instalaţiile portului şi infrastructurii industriale din regiune, iar un lift a fost avariat. Toate serviciile relevante lucrează la faţa locului”, a anunţat guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper

  Nu au fost raportate victime, a precizat guvernatorul.

  Citiți și: Presa ucraineană: ”Rusia încearcă să excludă Ucraina de pe piața mondială a cerealelor”

  Izmail este port-cheie din care grânele ucrainene sunt transportate spre portul Constanţa pentru a fi trimise mai departe

  Presa ucraineană a relatat că dronele „Shahed”, de fabricaţie iraniană, au sosit dinspre Marea Neagră şi apoi s-au deplasat spre vest, de-a lungul fluviului Dunărea, spre Izmail, un port-cheie din care grânele ucrainene sunt transportate cu barje spre portul românesc Constanţa de la Marea Neagră pentru a fi trimise mai departe.

  Pentru prima dată de la expirarea acordului privind cerealele, mai multe nave de marfă străine sosiseră duminică în portul Izmail prin Marea Neagră, a relatat presa ucraineană.

  Un alt atac rusesc, la sfârşitul lunii iulie, a vizat terminalul portuar Izmail din Delta Dunării, distrugând un depozit de cereale.

  Rusia şi-a intensificat atacurile asupra infrastructurii agricole şi portuare ucrainene după ce a refuzat să prelungească acordul referitor la transportul cerealelor pe Marea Neagră, care permitea exporturile ucrainene. De atunci, micile porturi fluviale de pe Dunăre, Reni şi Izmaïl, din regiunea Odesa, aflate la graniţa cu România, au devenit principala cale de ieşire pentru produsele agricole ucrainene.


  Te-ar mai putea interesa

  O uriașă fermă de porci a intrat în faliment. Investitorii au pierdut zeci de milioane de euro Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân Dezastrul lăsat în urmă de vijeliile cu grindină cât un ou și rafale de peste 100 de km/h!

  Ultimele știri

  Plata ajutorului de 25 lei/familia de albine. Termenul oficial privind virarea banilor în conturi Plafonare de preț pentru fermierii care dețin tractoare și alte mașini agricole Auchan aduce în prim plan importanța agriculturii regenerative și a decarbonizării la prima ediție Climate Supplier Event