• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Președintele ANSVSA – întâlnire importantă privind relațiile economice cu China

    Roxana Dobre -

    Noi oportunități pentru fermierii români. Discuții importante pentru piețe de export importante au fost purtate de președintele ANSVSA, dr.Alexandru Bociu cu atașatul economic al Ambasadei Republicii Populare Chineze la București, Song Xianmao.

    Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat pe pagina sa de socializare că la sediul instituției a avut loc o întâlnire importantă privind schimburile economice cu China.

    Citiți și: Directorii ANSVSA, băgați în ședință de dr. Alexandru Bociu. Discuțiile îi vizează pe fermieri!

    Discuții pentru exporturi în China

    Discuții privind relațiile economice cu China

    Alexandru Bociu a amintit care sunt piețele care au fost deschise în timpul mandatului său dar și ce subiecte au fost discutate cu delegația chineză care s-au purtat la sediul ANSVSA.

    ”Una dintre liniile directoare ale mandatului meu de Președinte al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor o reprezintă, așa cum am mai precizat, deschiderea de noi piețe de desfacere în exteriorul țării noastre. Este o cale cu sens unic. Mai exact, o dată ce ai intrat pe această direcție, nu mai este loc de întoarcere și nici de oprire. Un spațiu geografic deschis atrage, ca într-un efect de domino, un alt spațiu și procesul continuă de o manieră asemănătoare cu cea a mecanismului „perpetuum mobile”. La început a fost Maroc. Au urmat Angola, Etiopia, Kenya, Mozambic, Nigeria, Tanzania și Africa de Sud. Apoi Statele Unite ale Americii. Indonezia. Iar astăzi am avut plăcerea să primesc vizita unuia dintre cei doi giganți globali, China. Atașatul economic al Ambasadei Republicii Populare Chineze la București, Song Xianmao, s-a deplasat la sediul instituției noastre împreună cu staful domniei sale”, a dezvăluit șeful ANSVSA pe pagina sa de Facebook.

    Citiți și: Președintele ANSVSA – la Bruxelles: Dr. Alexandru Bociu – discuții cu șefii serviciilor veterinare din UE

    Discuții pentru noi oportunități de export în China

    Scopul vizitei delegației chineze l-a reprezentat aprofundarea cooperării economice româno-chineze

    Președintele ANSVSA a mai completat că atașatul economic chinez a avut amabilitatea de a-i transmite încă de la începutul întâlnirii mesajul Excelenței sale, Ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, respectiv faptul că domnia sa consideră „o oportunitate foarte bună cooperarea dintre România și China pe domeniile variate cu care operează ANSVSA”.

    ”În spiritul dezvoltării relațiilor economice de export al unor produse din România în China, atașatul economic chinez a declarat că o directivă importantă a mandatului său este aceea de a amplifica simțitor relațiile economice dintre cele două state, manifestându-și în acest sens intenția vădită de a identifica soluții pentru a intensifica întâlnirile cu reprezentanții instituției noastre. Am toată încrederea că, împreună cu oficialii chinezi vom găsi oportunități reale reciproc avantajoase pentru inițierea și optimizarea constantă a relațiilor comerciale bilaterale”, a mai completat Alexandru Bociu.

    Acesta și-a arătat convingerea că România va face față cererilor de export din partea Chineri. ”Iar în privința capacității profesionale a unităților din țara noastră de a se alinia rigorilor specifice chineze nu am niciun dubiu. Drumul mătăsii, început cu 100 de ani înainte de Hristos și care a mai continuat ulterior încă 1.400 de ani pare că se rescrie. Poate părea o idee ușor fantezistă dar iniţiatorului acestui proiect fabulos din 2015, respectiv Guvernul chinez, a inclus România printre ţările prin care va trece noul Drum al Mătăsii, din China până în Olanda. Oare încep să apară primele semne de concretizare ale acestui plan?”, a mai transmis șeful ANSVSA în postarea sa.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată

    Ultimele știri

    NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului Plugul cu vibrații – inovația românească pentru o arătură mai eficientă și cu consum redus de motorină