• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Directorii ANSVSA, băgați în ședință de dr. Alexandru Bociu. Discuțiile îi vizează pe fermieri!

    Roxana Dobre -

    Puncte importante de discuție, abordate de președintele ANSVSA, dr. Alexandru Nicolae Bociu. Acesta a avut o ședință de lucru cu echipa din teritoriu pe care o coordonează.

    Dr. Alexandru Bociu, președintele Autorității Naționale Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat astăzi, joi – 27 iulie, că a organizat o nouă sesiune semestrială de întâlniri cu directorii din teritoriu, pe care îi coordonează.

    ”Reacția oamenilor pe care îi coordonez o pot culege doar dacă relaționez personal cu ei. Astăzi mă aflu la o nouă sesiune semestrială de întâlniri cu directorii din teritoriu, pe care îi coordonez. Este o ocazie de a lua pulsul concret al angajaților direct implicați în activități profesionale semnificative ale direcțiilor, pe care le coordonează și/sau din care fac parte. ​În plus, personalului nu poți doar să îi soliciți dedicare și implicare. ​Trebuie să te implici tu în primul rând! ​Iar primul nivel de implicare îl reprezintă contactul fizic cu ei și ascultarea doleanțelor. ​Nu am făcut, nu fac și nici nu voi face niciodată astfel de acțiuni pentru ca asta mi-ar impune poziția de Președinte al ANSVSA: nu scrie în fișa postului așa ceva. O fac pentru că asta simt să fac! Îmi place să fac parte din echipa pe care o coordonez! ​Cum să coordonezi altfel, dacă nu îți cunoști oamenii?”, a transmis dr. Alexandru Bociu în postarea sa.

    Citiți și: Alexandru Bociu, președinte ANSVSA: În prezent putem emite un buletin de analiză în maxim 24 de ore

    Întâlnirea președintelui ANSVSA cu directorii din teritoriu

    Importurile de cereale din Ucraina și strategia de control la care acestea sunt supuse, în discuții 

    Președintele ANSVSA a dezvăluit și care sunt subiectele punctuale de discuție, cu directorii din teritoriu. Printre problemele importante se află și importurile de cereale din Ucraina și strategia de control la care acestea sunt supuse.

    ”​În activitatea de coordonare de astăzi, punctez în dialogul cu cei prezenți următoarele: analiza activității profesionale pe primul semestru și gradul de implementare al măsurilor impuse de Programul Național Strategic, stabilirea strategiei pe termen scurt, ținând cont de contextul epidemiologic actual și de calendarul evenimentelor socio-culturale și tradiționale aflate în desfășurare și analizarea bilanțului provizoriu al activității Comandamentului Estival și al acțiunilor de control în zonele de interes turistic și de agrement, astfel încât, pe baza constatărilor, să poată fi identificate cele mai eficiente strategii de gestionare ale întregului lanț alimentar. În plus se discută despre abordarea, în egală măsură, a unor aspecte ce țin de organizarea internă, cu scopul eficientizării activității pe toate palierele profesionale și, în special, în sfera laboratoarelor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, la nivelul cărora se urmărește constant creșterea vitezei de răspuns și a capacităților de analiză”, a mai arătat dr. Alexandru Bociu.

    Acesta a menționat că printre discuții se află și poziționarea României vis-a-vis de importurile de cereale din Ucraina și strategia de control la care acestea sunt supuse.

    Citiți și: Controale la depozitele unde ajung cereale din Ucraina. Bociu, ANSVSA: Autoritățile își fac treaba!

    Situația bolilor care amenință animalele din ferme, transmisă de șeful ANSVSA directorilor din teritoriu

    O altă discuție importantă aflată pe agenda discuțiilor se referă la situația bolilor care amenință fermele de animale, printre care cele mai cunoscute Pesta Porcină Africană (PPA) și Gripa Aviară.

    ”Aprofundarea elementelor de context internațional din perspectiva comercială, legislativă, epidemiologică atât europeană, cât și mondială. Concret, voi puncta poziționarea României vis-a-vis de strategiile de vaccinare pentru boli precum Influența Aviară și Pesta Porcină Africană, exporturile de animale vii și eforturile pe care serviciile veterinare trebuie să le asigure pentru dezvoltarea acestui sector. exporturile de produse alimentare atât de origine animală, cât și nonanimală și susținerea asigurată din partea serviciilor veterinare pentru o deschidere cât mai amplă pe piața mondială. ​Numai dacă împărtășim aceleași viziuni, vom reuși! ​Iar dacă suntem împreună, facem schimb de opinii, argumente și experiențe profesionale, ne cristalizăm și ne cizelăm intențiile de acțiune și vom ajunge să avem și aceleași viziuni. ​Pentru că toți ne dorim binele aceleași instituții!”, a fost mesajul transmis de dr. Alexandru Bociu.


    Te-ar mai putea interesa

    Urări de Paşte 2024. Felicitări şi mesaje frumoase de Învierea Domnului Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit! Cel mai puternic utilaj agricol din lume – la semănat în ferma Terracult din județul Arad

    Ultimele știri

    Analist: Producția de porumb din Europa va crește în acest an Apa de orez – beneficii. Preparare și utilizare la legume și pomi Soții Nicoleta și Dan Vasile au renunțat la viața corporatistă pentru propria pepinieră de flori