• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii trebuie să știe: restricțiile de circulație nu se aplică la camioanele cu cereale și transport animale!

    Angelica Lefter -

    Canicula încurcă planurile fermierilor care încă se mai află în campania de recoltat. Din cauza caniculei, autoritățile impun restricții la circulația mașinilor cu tonaj de peste 7,5 tone pe drumurile naţionale, drumurile expres şi autostrăzi. Aceste restricții sunt valabile în 12 județe.

    Mașinile de peste 7,5 tone au restricții de circulație în 12 județe ale țării, pe drumurile naţionale, drumurile expres şi autostrăzi. Măsura este impusă mai ales pentru anumite sectoare de drum, unde s-au efectuat lucrăride reabilitare, pentru a preveni eventualele deformări ale drumurilor. Chiar dacă autovehiculele de peste 7,5 tone au restricții pe anumite tronsoane, din cauza caniculei, astăzi, vineri – 4 august, excepție vor face cele care transportă oameni, animale vii, produse vegetale ori animale, hrană sau apă. Astfel, camioanele care transportă cereale sau animale sunt excluse de la aceste interdicții.

    Autovehiculele de peste 7,5 tone, interzise pe anumite drumuri, din cauza caniculei (foto: zf.ro)

    Centrul Infotrafic informează că, în condiţiile avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru vineri, între orele 10:00 şi 20:00 va fi interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe toate drumurile naţionale, drumurile expres şi autostrăzi.

    Sub incidența restricțiilor intră drumurile din judeţele: Arad, Bihor, Caraş Severin, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Timiş.

    Camioanele de mare tonaj care transportă cereale nu vor avea interdicții pe unele tronsoane din cauza caniculei

    Măsura este impusă pentru prevenirea degradărilor provocate de circulaţia traficului greu, pe anumite sectoare de drumuri naţionale pe care s-au finalizat lucrările de reabilitare şi prevenirea deformaţiilor majore ireversibile, cu pierderea stabilităţii straturilor rutiere.

    Sunt şi excepţii pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizat mai mare de 7,5 tone: cele care transportă persoane, animale vii şi produse perisabile de origine animală sau vegetală; distribuie apă îmbuteliată sau hrană în zone calamitate; transporturile funerare şi poştale; cele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră sau prim ajutor, tractează vehicule avariate; livrează carburanţi şi mărfuri sub temperatură controlată; care se ocupă de salubrizare, transportă produse din exploatări agricole sau participă la exerciţii multinaţionale.

    ANM a transmis avertizări cod Glaben și Portocaliu de caniculă

    Amintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis pentru astăzi, vineri – 4 august, două avertizări, de cod Galben și Portocaliu de caniculă și disconfort termic.

    Astfel, potrivit meteorologilor, vineri – 4 august, valul de căldură se va extinde în toată țara și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade.

    Codul Portocaliu de caniculă este valabil tot astăzi, vineri – 4 august, pentru întreaga zi.

    Canicula se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade.

    Și pe parcursul zilei de, sâmbătă – 05 august, disconfortul termic se va menține ridicat în toate zonele de câmpie și va mai fi caniculă local în regiunile sudice.


    Te-ar mai putea interesa

    Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit!

    Ultimele știri

    NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului Plugul cu vibrații – inovația românească pentru o arătură mai eficientă și cu consum redus de motorină